word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Wake-up clock
Elektronische tijdschakelaar met de mogelijkheid de tv zo te programmeren dat deze zichzelf op een vooraf gekozen tijdstip inschakelt of op een andere zender overschakelt.
WAN
Wide Area Network. Een computernetwerk tussen vestigingen op verschillende locaties.
Warmewand systeem
De condensor is volledig achter de buitenmantel weggewerkt waardoor een vlakke buitenwand ontstaat. De diepvrieskist kan daardoor vlak tegen de muur worden geplaatst en er kan geen condens meer op de buitenmantel ontstaan.
Warmtepomp
Met een warmtepomp breng je de gratis warmte uit de omgeving (lucht, water, grond) van een relatief lage temperatuur naar een hogere, bruikbare temperatuur. Deze kan aangewend worden voor de verwarming van woningen en andere gebouwen, sanitair warm water en zelfs voor de verwarming van het zwembad. Optioneel bestaat er tevens de mogelijkheid om te koelen.

Van een warmtepomp zijn er verschillende types
Warmtewisselaar
Tijdens het (af)wassen wordt de warmte van het weglopende water gebruikt om de toestroom van het koude leidingwater valvast op te warmen. Goed voor het energieverbruik.
Warmwateraansluiting
Vaatwassers met een warmwateraansluiting kan je rechtstreeks aansluiten op een leiding met warm water. Men spreekt van hot fill. Zo warmt je boiler het water op: goedkoper dan elektrisch verwarmen in de vaatwasser. De vaatwasser mengt nog eventueel het water om het zo op de juiste temperatuur te brengen. Een nadeel is dat koud voorspoelen niet meer mogelijk is. Vooral bij zetmeelresten kan dit vervelend zijn.
Watersensor
De watersensor meet in een afwasmachine de vertroebelingsgraad van het water tijdens het wasproces. De sensor beslist of het water moet worden vervangen of verder kan worden gebruikt. Dit staat borg voor schitterend vaatwerk bij een zo laag mogelijk waterverbruik.
Waterstop
Een elektronisch beveiligingssysteem dat waterlekken in de vaatwasser of wasmachine detecteert, de watertoevoer stopt en het water in de trommel of vaatwasser wegpompt.
Waterstop Plus
Systeem met dubbelwandige aanvoerslang, automatisch sluitend drukventiel en veiligheidsniveauschakelaar.
Waterstop Plus met alarm
Uitbreiding van Waterstop Plus met extra alarmfunctie.
Watt
Eenheid van vermogen waarmee de hoeveelheid elektrische energie uitgedrukt wordt die in 1 seconde wordt verbruikt.
WAV
Formaat voor de opslag van geluid op de pc.
WCDMA
Wideband CDMA. Het 3G-netwerk van de derde generatie dat de mogelijkheden van mobiele telecommunicatie nog verder moet uitbreiden (tot het versturen en ontvangen van films).
Webbanking
Je bankverrichtingen doen via het internet vanaf thuis.
Webcam
Afkorting van webcamera. Met dit toestel kan je aan videoconferencing doen of korte filmpjes opnemen.
Weekend Sleeper
De Philips weekendsleeper begrijpt dat de meeste mensen door de week en in het weekend een verschillend slaappatroon hebben. Van maandag tot en met vrijdag is de weekendsleepr een superbetrouwbare wekker, die u op tijd wekt met een krachtig weksignaal. Op zaterdag en zondag zorgt de weekendsleepertechnologie dat het weksignaal als u dat wilt niet overgaat.
WEGA Engine HD
GeÔntegreerd digitaal high-definition systeem voor Hi-Vision. Geeft het digitale Hi-Vision signaal weer en zorgt voor een scherp videosignaal met minder ruis of andere onvolkomenheden. Hierdoor kunnen een volledig HD signaal (1920x1080 pixels) accuraat en Hi-Vision signalen mooi worden weergegeven. Sony ontwikkelde de tweede generatie Digital Reality Creation videoverwerkingstechnologie (DRC-MFv2) om echte high-definition video te creŽren.
Wega Theatre
Combineert verschillende technologieŽn van Sony op het gebied van tv (Sony WEGA Flat), DVD (Precision Drive 2) en HiFi (Digital Cinema Sound en SACD). Bovendien bundelt het de sterke producten van Sony Music, Sony Pictures en Sony PlayStation.
Werkingsgraad
Maatstaf voor de geluidsterkte van een luidspreker bij een input van 1 Watt, gemeten op ťťn meter afstand (meeteenheid dB).
Whirlpool Green Generation
Green Generation van Whirlpool is een concept van huishoudapparaten die het energie- en waterverbruik in het huishouden helpen te verminderen. Goed voor uw portemonnee, en nog beter voor het milieu. De Green Generation apparaten zijn uitgerust met de gepatenteerde 6th Sense technologie en zijn uitgevoerd in een nieuw design. De apparaten combineren uitstekende prestaties met uitzonderlijke besparingen.
Wide Color Enhancer Plus
Een superieure kleurenverbeteraar die zelfs verborgen kleuren en details te voorschijn haalt.
Wide Digital Plus
Interpolatie van de lijnen voor een optimale beeldweergave in de verschillende zoom modes.
WideScreen Plus
Door het schermvullend vergroten van het traditionele 4:3-beeld op een breedbeeld-tv neemt de beeldresolutie ofwel scherpte af. WideScreen Plus-techniek herstelt de oorspronkelijke beeldkwaliteit en benadert die van PALplus.
WiFi
Staat voor WIreless FIdelity. De term WiFi wordt gebruikt voor draadloze netwerken die gebaseerd zijn op het IEEE 802.11 protocol. De data wordt via radiogolven op een frequentie van 2,4 GHz verzonden. Synomiem voor draadloos internet.
WipeGard
Wanneer de sensortoets is geactiveerd, worden de voordien geselecteerde instellingen 20 seconden vergrendeld, ook als de sensortoetsen die tijd worden aangeraakt. Geeft je voldoende tijd om te vegen.
Wireless HDMI
Wireless HDMI is de officieuze term voor een HD-signaal dat via een draadloze HDMI-verbinding tot stand komt. Meer weten: wat is wireless HDMI?
WMA
Windows Media Audio, een alternatief voor MP3. De WMA-coderingsmethode is speciaal ontworpen om twee keer zoveel muziek op te slaan als MP3. WMA kan coderen aan 64 kbit/sec bij een volledige 44.1 kHz sampling rate in stereo. MP3-files met die geluidskwaliteit worden doorgaans gecodeerd aan 128 kbit/sec.
Wolprogramma
Met het wolprogramma kan je wol veilig drogen in een droogkast.
wOOxT technologie
Geldt als de meest geavanceerde ontwikkeling op het gebied van passieve-radiator technologie. wOOxT maakt gebruik van een door Philips ontwikkelde ophanging die speciaal ontworpen is voor de verwerking van signalen met een krachtige dynamiek, zoals vereist voor de hoge geluidsdrukniveaus, die vaak voorkomen in actiefilms en bij speciale effecten. De speciale wOOxT technologie zorgt ervoor dat u kunt genieten van een dieper en meer natuurlijke laag.
Wow & Flutter
Gelijkloopschommelingen die toonhoogte-schommelingen en een zekere ruwheid van de klank tot gevolg hebben.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9