word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
U-facette
Een kookplaat afgewerkt met facetten aan de voor- en zijkanten.
UDF
Universal Disk Format. De CD-brander kan gebruikt worden als diskettestation. Je hoeft enkel de gegevens die je wil branden te verslepen in Windows Verkenner.
UHD Upscaling
Dat u met UHD televisie kunt genieten van een verbluffende, onovertroffen beeldkwaliteit, dat is geweldig. Maar wat met beeldmateriaal dat niet in UHD is? Geen probleem, onze intelligente toestellen hebben iets buitengewoons in hun mars: UHD Upscaling. Ze analyseren razendsnel het beeldsignaal en de detailweergave, filteren de onzuiverheden en zetten dan een beeldkwaliteit neer die UHD benadert.
UHF
Afkorting voor Ultra High Frequency. Bovenste frequentiebereik vanop de aarde uitgezonden TV-golven.
Uitbreidbare vispanzone
Een uitgerekte ovale vitrokeramische zone die kan worden gebruikt als een enkele zone waarin alleen het ronde deel wordt geactiveerd of een verlengd gebied voor langwerpige pannen.
Uitgangsvermogen
Is het volgens verschillende normen gemeten afgegeven vermogen van een externe eindtrap van een autoradio of versterker (Bron: Blaupunkt).
Ultra Bass
Extra bassweergave via een energiezuinig elektronisch circuit.
Ultra DMA
Specificatie op IDE-gebied. UDMA/66 wil zeggen dat pc en harde schijf kunnen communiceren aan een max. snelheid van 66MB/sec. UDMA/100 en UDMA/133 communiceren aan resp. 100 en 133MB/sec. De PC moet wel zijn uitgewerkt met een sneller IDE-kanaal. (bron: Netwerk)
Ultra FilterBright Plus
Met deze plasmatechnologie bereikt Samsung een intensere beeldkwaliteit door het blokkeren van onnodig extern licht en een verbetering van het contrast.
Ultra HD TV
Een HD-televisie die aan volgende zaken voldoet: Native resolutie: 3840 x 2160 pixels Beeldverhouding: 16:9 Kleurruimte: ITU-R BT.709 Kleurdiepte: 8 bits per subpixel Ondersteunde framerates: 24p, 25p, 30p, 50p en 60p Audio: PCM 2.0 Stereo
Ultra-High Aperture TFT
UHA TFT. Een ontwikkeling in de LCD paneel technologie wat zorgt voor een brede kijkhoek en een exceptioneel hoge contrast ratio.
Ultragliss Diffusion zool
De zool, met dubbele bekleding, zorgt voor ongeŽvenaarde glij-eigenschappen, een optimale verspreiding van de stoom, een hoge weerstand tegen krassen en een gemakkelijk onderhoud.
UniSight
systeem voor betere prestaties en energiezuinigheid
UPS
Uninteruptable Power Supply. Noodvoeding die bij het wegvallen van spanning toelaat om de computer nog af te sluiten.
Upside Down
Dit zijn koelkasten waarbij het vriescompartiment onder het koeldeel is geplaatst. De Upside Down beschikt over 1 motor (compressor) (Bron: Liebherr).
USB
Universal Serial Bus. Technologie voor eenvoudige Plug & Play-aansluiting van 127 verschillende randapparaten op een pc. Geschikt voor data, video, audio en communicatie (modems). Capaciteit tot 12 Mb per seconde.
USB 2.0
De opvolger van USB (of USB 1.0). Maakt een 40-maal hogere overdrachtsnelheid mogelijk: 480 Mbps of 60MB/s. Is daarom de concurrent van het eveneens snelle FireWire.
USB-hub
Met dit apparaat kan je het aantal USB-poorten van je PC uitbreiden naar keuze.
UTP
Unshielded Twisted Pair. Kabel waarin twee koperdraadjes rond elkaar zijn gewikkeld. Op deze manier wordt het signaal beschermd tegen elektromagnetische interferentie. UTP doet vaak dienst als netwerkkabel of als telefoondraad.
UXP-Technologie
UXP-Technologie is een ontwikkeling van de Duitse lichtfabrikant Trilux. UXP staat voor Ultra High Cross Sectional Performance. De naam verwijst naar hoge lichttechnische prestaties gekoppeld aan minimale rasterafmetingen. Het materiaal voor de reflectoren is aluminium met een zilvercoating. De combinatie van zilvercoating met reflectieversterkende coatings leidt tot een erg hoge totale reflectiecoŽfficiŽnt van 98%.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9