word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
S-bag classic
Stofzuigerzak die de werking van de stofzuiger optimaliseert: met drievoudige dikte, hoge resistentie, hoge filtergraad en hygiënische sluiting.
S-bag Long Performance
Een stofzuigerzak die extra lang meegaat, en ook glas, cementstof enzovoort kan opzuigen.
S-HDB
Super-High Definition Bass. Werd ontwikkeld om de prestaties van normale full-range luidsprekers te optimaliseren door het audiosignaal op te voeren met 12dB bij 80Hz en met 3dB bij 10kHz. Resultaat: een krachtige bas, zelfs bij hoog geluidsvolume, en een frisse en heldere hoge toon. Vooral handig bij hoge snelheden van de auto. De bastonen worden dan niet overstelpt door de rijgeluiden (Bron: Panasonic).
S-Master
S-MASTER is een revolutionaire digitale versterker technologie ontworpen door Sony. Deze vorm van digitale versterking heeft als grote voordeel dat er relatief weinig warmtontwikkeling is waardoor er geen grote koellichamen nodig zijn. Dankzij deze technologie is Sony in staat om zeer compacte hoogwaardige DVD/Super Audio CD systemen te bouwen.
S-VCD
Super Video CD. Gebruikt de MPEG-2 datacompressie aan 2.2 Megabits per seconde (Mbps) en laat zich vergelijken met S-VHS.
S-VHS
Super-VHS.
S-VHS comb filter
Onderdeel van videorecorders dat de beeldkwaliteit bij s-vhs-weergave verbetert door een volledige splitsing van de signalen voor kleur (chrominantie) en helderheid (luminantie).
S-VHS ET
De nieuwe ET (Expansion Technology)-functie op Super-VHS videorecorders biedt gebruikers de mogelijkheid SUPER VHS-signalen van hoge resolutie vast te leggen op gewone VHS-cassettes.
S-video
Staat ook bekend als Y/C. Bij deze aansluiting/kabel worden kleur en helderheid van het videosignaal afzonderlijk verstuurd. Daarom levert S-Video een betere beeldkwaliteit op dan bij Composiet Video..
S-vormige zuigbuis
Met deze buis kan je eenvoudig onder meubels stofzuigen zonder te hoeven bukken of knielen.
S-vormige zuigbuis
Om makkelijker onder lage meubels te stofzuigen zonder je te hoeven bukken.
S/N
Signal-to-Noise ratio. Signaal/ruisverhouding. Verhouding van signaal (elektrische impulsen met informatie) tot ruis (onzuiverheden in het signaal). uitgedrukt in dB (decibel). Hoe hoger de signaal/ruisverhouding. des te zuiverder het geluidsbeeld.
S/PDIF
Sony Philips Digital Interface. Een aansluiting om gegevens digitaal uit te wisselen tussen audio-apparaten.
SACD
Super Audio Compact Disc. Meerkanaals geluid wordt mogelijk via speciale SACD schijfjes.
SafeControl-Info-Systeem
De Liebherr diepvrieskasten hebben vriesladen met symbolen voor de inhoud en de aanbevolen bewaartijd. Middels een schuifje kan worden aangegeven welke diepvriesproducten zich in welke diepvriessafe bevinden.
SAM (Short Additional Memory)
Willekeurige, 54 tekens omvattende tekst die opgeslagen kan worden op de bij de vakhandel verkrijgbare additionele KeyCard. Het oproepen van de tekst gebeurt door een toestelspecifieke toetsencombinatie. Bij alle toestellen met KeyCard is deze functie beschikbaar. (Bron: Blaupunkt)
Sample Rate Converter
Universele digitale omzetter voor ingangssignaal van 15 tot 56 KHz naar cd-standaard 44.1 KHz.
Sanafilter
Deze filter, uit elektrostatisch geladen kunststofvezels, houdt 99,9 % van alle onreinheden (stof, pollen, bacteriën, …) tegen. Dit resulteert in een gezondere haardos en beschermt iedereen die onderhevig is aan allergieën, astma en ademhalingsproblemen (zonder deze Sanafilter wordt immers op 10 minuten tijd de totale luchtinhoud van een badkamer, inclusief bacteriën en stofdeeltjes, opgezogen, verwarmd en uitgeblazen in uw gezicht). (Bron: FRITEL – van RATINGEN).
Satellietluidsprekers
Luidsprekers die kleine afmetingen hebben. Ze zijn zo klein doordat ze niet de laagste tonen verzorgen. De lage tonen worden aangevuld door een extra luidspreker: de subwoofer.
SC-techniek
Deze techniek van Canton geeft met behulp van individuele filterschakelingen een nieuwe definitie aan het verband tussen kastvolume en basweergave en vergroot het overbrengingsbereik van boxen met n octaaf en meer naar beneden toe - en dat bij een ongelooflijke niveaubestendigheid.
Scart
Ook wel eurostekker genoemd. Scart is een 21-polige stekker met gestandaardiseerde contactpunten voor samengestelde data-, video-, audio-, RGB- en schakelsignalen.
Schakelklok
Maakt het mogelijk een tv-toestel te programmeren om op een bepaald tijdstip in- en uit te schakelen.
Scherpteregeling
Regelt de scherpte van details en randen in het tv- en videorecorderbeeld. Naar eigen inzicht instelbaar.
Schuimdetectie
Indien er teveel schuim wordt gevormd door een onvoorziene overdosering van wasmiddel dan weet de machine dit meteen. Het wasprogramma wordt aangepast door een gereduceerde trommelbeweging en door het inlassen van een extra spoelfase.
SCMS
Beveiligingssysteem in digitale opname apparaten. Stelt de gebruiker in staat een digitale kopie te maken van een originele cd. Deze kopie is niet meer digitaal te kopieëren (wel analoog).
SCOP
Vroeger werden warmtepompen beoordeeld met de COP. De COP definieerde het rendement de verhouding dus tussen het gebruikte en het afgegeven vermogen bij verwarming. De S in SCOP staat voor Seasonal of seizoensgebonden. Dit betekent, dat meerdere realistische meetpunten vastgelegd zijn. Deze worden allen meeberekend bij de indeling van de energie-efficintieklasse. Voor verwarming kon geen geldig temperatuurprofiel voor heel Europa worden opgesteld. Daarom werden hier drie klimaatzones, met verschillende deellastprofielen, in Europa gedefineerd: Noord-, Midden- en Zuid-Europa. De meetpunten liggen uniform bij 12 C, 7 C, 2 C en -7 C buitentemperatuur.
Scrambler
Beeld- of spraakvervormer, o.a. in gebruik bij televisie-uitzendingen en telefoonverkeer om ongeoorloofd meekijken of meeluisteren te beletten.
Screen Mirroring
Content van je smartphone of tablet bekijken op televisie.
SDMI
Secure Digital Music Initiatieve, veilige geluidsstandaard (o.a. bij MP3).
SDSL
Variant van ADSL-internet. ADSL - waarbij de A staat asynchroon - vermindert de uitgaande snelheid ten gunste van de inkomende snelheid. SDSL is synchroon waardoor de uitgaande als inkomende snelheid identiek zijn.
SDTV
Standard Definition Television. Verwijst naar de digitale uitzendingen in een 480-lijns resolutie in de VS en 576 in Europa, in de interlaced of progressive varianten. SDTV biedt een verbetering t.o.v. de PAL-resolutie. Een beetje zoals de vergelijking tussen dvd en VHS. De digitale uitzending elimineert sneeuw en ruis. SDTV is echter een hele eind verwijderd van het superieure HDTV.
SECAM
Sequentiel Coleur a Memoir. De standaard voor televisie-uitzendingen die hoofdzakelijk in Frankrijk wordt gebruikt.
Secure Digital Card
Geheugenkaart ter grootte van een postzegel. Ook wel SD Card genoemd.
SEER
Vroeger werden warmtepompen beoordeeld met de EER. De EER stond voor de efficintie bij koeling. Deze waarde was uitsluitend van toepassing op een enkel bedrijfspunt. De S in SEER staat voor Seasonal of seizoensgebonden. Dit betekent, dat meerdere realistische meetpunten vastgelegd zijn. Deze worden allen meeberekend bij de indeling van de energie-efficintieklasse. Voor koeling liggen de meetpunten bij 20 C, 25 C, 30 C en 35 C buitentemperatuur. Voor koeling werden daarbij de klimaatgegevens uit Straatsburg als representatief voor geheel Europa genomen. Afhankelijk van het temperatuurverloop in Straatsburg werden de afzonderlijke meetpunten verschillend gewogen. Zo kreeg de deellastmodus van een airconditioner die meer dan 90 % van de werking vormt, een overeenkomstig groot gewicht bij de indeling van de efficintieklasse.
Selfmatic
Sensoren selecteren automatisch het optimale programma van de vaatwas. Selfmatic bepaalt de temperatuur, de duur en het water- en stroomverbruik van de afwasfase (Bron: Neff).
Sensa-handgreep
Handgreep die het openen en sluiten van de koelkast- of diepvriesdeur moet vergemakkelijken, zonder veel kracht te moeten uitoefenen.
Sensidry
Dit betekent een discrete en zachte verzorging van was- of beddengoed in een droogkast. De warmtepomptechniek van Sensidry-droogkasten gebruikt koelere lucht om nog voorzichtiger te drogen. Deze innovatie stelt u dan ook in staat om wol en zijde op perfecte wijze te drogen.
Sensor-Control
Detectie van de aanwezigheid van metalen kookpotten op een inductie kookplaat, met o.a. automatische aanpassing van de uitbreidbare zones aan het formaat van de kookpot.
SensorLogic
Tot 20% besparing met dit systeem voor afwasmachines: uiterst gevoelige meetinrichtingen controleren de hoeveelheid water en meten ook de snelheid waarmee het water wordt opgewarmd in de machine en hoeveel water terugstroomt van de lading. Op basis van deze gegevens berekent het SensorLogic-systeem de benodigde hoeveelheid water en de maximale energiebehoefte. U mag er gerust in zijn dat er niet meer elektriciteit, water en tijd zal worden verbruikt dan absoluut nodig is.
SensorPlus
Een speciale sensor onder het glaskeramische oppervlak van de kookplaat regelt de temepratuur en stuurt het braadproces geheel automatisch.
Server
De server is de hoofdcomputer in een netwerk (ook wel host genoemd). Hij stuurt de andere computers (clients) in het netwerk aan. Op de server staan vaak belangrijke gegevens opgeslagen. Zorgt tevens voor het management en de transfer van Internetdocumenten.
Servoregeling
Elektronische schakeling of mechanische constructie om de omwentelingssnelheid van elektromotoren constant te houden.
Setmo-Quick
Met het Setmo-Quick inbouwsysteem op de inbouwkoelkasten en -diepvriezers van Bauknecht kan bij het inbouwen een tijdswinst van 50% behaald worden. Alle bevestigingen zijn voorgemonteerd. Het afstellen is in drie richtingen mogelijk.
SFEQ
Sound Focus Equaliser. Biedt de mogelijkheid om hoge en lage tonen voor- en achterin apart te regelen.
ShowView Deluxe
Een meegeleverde infrarood-stuureenheid verandert automatisch de kanalen op de satelliettuner tijdens timeropname.
Shuffle Play
Mogelijkheid op cd-spelers om de nummers op een cd in willekeurige volgorde weer te geven.
Side Shot 2 technologie
Je kan het beeld vanaf de zijkant projecteren. Het beeld van de Sony projectoren met deze technologie wordt aangepast vanuit welke hoek er ook wordt geprojecteerd. Het resultaat is een onvervormde weergave.
Signaal-ruisverhouding
De in decibel uitgedrukte waarde tussen de ruis en het maximale geluidsniveau.
Siliconenmatje
Isolerend rustvlak om het warme strijkijzer op te zetten.
SIM-kaart
Subscriber Identity Module kaart. Een kaartje met een chip die alle informatie bevat die nodig is om de telefoon te gebruiken. Dit kaartje bevat informatie over het abonnement waarmee gebeld wordt (bv. gegevens over de abonnee, persoonlijke instellingen van nummers, ...) De SIM-kaart past in een kleine opening aan de achterkant van de telefoon en wordt beschermd door de batterij die erop wordt geplaatst.
Simplink
Met de Simplink-technologie kan je met eenzelfde afstandsbediening alle audio- en videoapparatuur van LG bedienen. Als je bijvoorbeeld de tv uitzet, dan schakelen ook alle verbonden apparaten uit.
Sinusvermogen
Continu vermogen met sinustoon, gemeten bij een vervormingsfactor van 10% (DIN 45.324) voor autoradio's resp. van 1% (DIN 45.500) voor versterkers, of bij een andere, dan hierboven vermelde vervormingsfactor.
Skew
Duidt op de vervorming van het signaal als gevolg van een variatie in de voortplantingstijd. Ieder signaal plant zich voort met een bepaalde snelheid. In het geval van een datasignaal dat op twisted pair reist, treedt er een variatie op in de voortplantingstijd, afhankelijk van de lengte van de twisted pairs.
Sledestofzuiger
Het meest gekochte type. Zij beschikken over de krachtigste motor, en zijn zeer wendbaar. Geschikt voor vloer, tapijt, ... Vaak met de nodige accessoires geleverd (meubelborstel, radiatormondstuk, spleetzuiger, ronde en kleine borstel). Ze kunnen in de hele woning gebruikt worden.
Sleep timer
Sluimerschakelaar. Schakelt de tv of een ander apparaat automatisch uit op een vooraf ingestelde tijd.
Sleepdeurmontage
Bij de zogenaamde geleider- of sleepdeurmontage wordt de meubeldeur slechts gekoppeld aan de koelkast- of diepvriesdeur.
Slide-greep
Wanneer de ovendeur wordt geopend zorgt een ingenieus systeem ervoor dat de Slide-greep steeds de beweging van de hand volgt, wat bij alle openingshoeken ergonomisch is.
SLP
Super Long Play. Biedt de mogelijheid om maximaal 12 uur op te nemen op een cassette van 4 uur (Bron: Panasonic).
Sluitertijd
De op de camera in te stellen tijdsduur waarin het licht op het lichtgevoelige materiaal kan inwerken.
Smart controls
Functies op de afstandsbediening die een snelle en gemakkelijke keus mogelijk maken van de instellingen van beeld en geluid.
Smart Cook timer
In nauw overleg met consumenten heeft Bauknecht de handige Smart Cook timer ontwikkeld. Een aantal ovens is voorzien van deze eenvoudig te bedienen timer. De tweedelige Smart Cook timer biedt u vele nieuwe mogelijkheden om gerechten uit te proberen en uitstekende kookresultaten te bereiken. Overtuig uzelf van handige functies zoals extra bruining, de automatische warmhoudfunctie, de Maxi-Cooking voor energiebesparend bereiden van grote porties of voor het snel voorverwarmen met de Countdown-functie. Tevens bevat de Smart Cook timer 15 voorgeprogrammeerde gerechten. De tekstondersteunende display laat u niet in de steek. Met een druk op de knop kunt u voor 9 voedingsgroepen (bijvoorbeeld vlees, vis en gevogelte) de juiste kookmethode selecteren. De intelligente elektronische timer laat u de juiste functie instelling en temperatuur zien op het display. Zelfs tijdens de bereiding krijgt u (op de display) handige tips voor een nog beter eindresultaat.
Smart Dial Timer
Een enkele knop waarmee een Smart Engine videorecorder binnen 10 seconden kan ingesteld worden (Bron: Sony).
Smart Scan
Smart Scan (Philips) heeft een geavanceerd infraroodsensor die het roosterniveau bewaakt zodat het brood altijd perfect is geroosterd.
Smart TriLogic
Past de beeldscherpte op een videoband automatisch aan, afhankelijk van de kwaliteit van de opname en de band (Bron: Sony).
Smartcard
Een chipkaart waardoor je de inhoud van beveiligde televisiekanalen kan bekijken. De verschillende providers programmeren deze abonnementskaart en bepalen hierdoor welke zenders je kan ontvangen.
Smartlink
A/V Link. Intelligente communicatiepoort voor het aansluiten van verschillende audio/videocomponenten.
SmartMedia
Iets oudere geheugenkaart, die meer dan waarschijnlijk zal opgevolgd worden door de XD-Picture Card.
Smooth Scan
Door gebruik te maken van een 32-bits RISC microprocessor wordt een superieure beeldkwaliteit bereikt bij functies als High Speed Search, Slow Motion en beeld-voor-beeld weergave (zowel voor- als achteruit).
Smooth search
Systeem bij Hitachi DVD-spelers waardoor je aan een snelheid tot 120x de normale snelheid doorheen de DVD kan skippen. Voor traag opzoeken kan je de jog/shuttle knop gebruiken (Bron: Hitachi).
SMS (short message service)
De berichtenservice op het mobiele netwerk, waarmee tekstberichten van maximaal 160 karakters als sms-bericht van de ene naar de andere handheld kunnen worden verstuurd. Op internet zijn veel sites beschikbaar, waarmee sms-berichten aan handhelds kunnen worden gestuurd.
SOEC
Simple Oven Electronic Control. Met SOEC van Zanussi kan je het begin en einde van de kooktijd programmeren en de diverse functies bedienen. De temperatuur van de verschillende bak- en braadfuncties zijn voorgeprogrammeerd. Bij een gekozen functie verschijnt de bijbehorende temperatuur op het display. Omdat de ingestelde temperaturen nauwelijks afwijken, staat SOEC synoniem voor precisie. SOEC levert ook energiebesparing op. Voor het einde van de geprogrammeerde kooktijd schakelt de oven automatisch uit en maakt hij gebruik van de restwarmte om het kookproces af te ronden.
SoftClose
Deze deurtechniek dempt de beweging bij het sluiten van de deur. ze garandeert zacht, automatisch sluiten vanaf een openingshoek van kleiner dan 30 graden, zelfs bij volledig volle binnendeur. De aanslagdemper die daarvoor zorgt kan 100000 keer in actie treden. Zo krijg je meer veiligheid en comfort en kan je de deur zacht sluiten zonder de flessen in de binnendeur dooreen te schudden.
Softkeys
Dit zijn toetsen die een andere functie kunnen krijgen naargelang de situatie. Op het display boven de softkey kan je de functie(s) dan lezen.
SoftMotion
Zacht sluitende ovendeur
Softpressingzool
Deze bijzondere zool is voorzien van een beschermende antikleeflaag en behandelt zach en efficint delicate textielsoorten.
Softspikes
Glazen zijn vaak erg kwetsbaar en moeten extra voorzichtig behandeld worden om beschadigingen te voorkomen. De softspikes, zachte rubberen pinnen, helpen het glaswerk te ondersteunen en te beschermen.
Sophisti
Sophisti is het JVC Advanced Living Entertainment System, een categorie innovatieve producten van de hoogste kwaliteit. Het programma loopt van Blu-ray Network Media systeem tot het Layout-Free DVD systeem oplossingen voor iedereen en elke smaak.
Sound Navigatie
Uitgebreide mogelijkheid voor het instellen van persoonlijke keuze van geluidssoort Jazz, rock, pop, classic, optimal).
Sound Turbo
Met een druk op deze knop worden de bassen versterkt tot een overdonderend niveau. Sound Turbo omvat drie functies: het verhogen van het volume, inschakelen van de Active Extension Bass schakeling en aanpassing van de equalisatie om de hoge en lage frequenties te benadrukken.
Source Tone Memory (STM)
De instellingen van de lage/hoge tonen kunnen voor elke geluidsbron afzonderlijk uitgevoerd worden om klankverschillen te compenseren.
Sous-Vide
Met de Sous-Vide gaartechniek bereikt u perfecte resultaten. De vacum verpakte eetwaren garen op lage temperatuur in stoom. Een methode die altijd lukt en waarbij niets kan aanbranden, overgaren of uitdrogen.
Spaarlamp
De gloeilamp en de fluorescentielamp zijn beiden 19de eeuwse uitvindingen. Het is pas laat in de 20ste eeuw dat echte vooruitgang werd geboekt in de vorm van nieuwe lampen. Zo zorgden moderne elektronische circuits voor het ontstaan van de compacte fluorescentielamp (spaarlamp), met de bekende lampvoeten (E27 of E14) en gentegreerde ballast. Deze spaarlampen waren tot enkele jaren geleden enkel verkrijgbaar in de kleurtemperatuur 2700K (warmwit). Een goede spaarlamp bereikt vandaag al een levensduur van 5000 tot 15000 branduren. Hoewel spaarlampen duurder in aankoop zijn, verdient men de kosten snel terug. Met de komst van LED taande het succes van de spaarlamp.
Spectrum analyser
Geeft een dynamische indicatie van hedendaagse muzikale energie. Met verschillende aparte patronen waar uit kan gekozen worden, kan je het display veranderen naar uw muziekvoorkeur (Bron: Panasonic).
SPF
De Seasonal Performance Factor (SPF) is een waarde die het gemiddelde rendement van een warmtepomp weergeeft over een volledig stookseizoen. Daardoor is het een betere indicator van het rendement dan een COP-waarde. Sommige warmtepompen hebben een hoge COP (opgegeven in nominale waarden zoals een buitentemperatuur van +7C en +35C uitgangstemperatuur warm water) terwijl de SPF heel wat lager ligt omdat het rendement bij lagere buitentemperaturen naar beneden gaat.
Spikes
Spikes zijn hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om apparatuur "los te koppelen" van de ondergrond. Het doel van de spikes is het afvoeren van ongewenste energie en het tegenhouden van het ontvangen van resonanties.
SPL
Sound Pressure Level. Geeft de geluidssterkte aan die de box op een afstand van n meter ontwikkelt, als een elektrisch vermogen van 1 Watt wordt toegevoegd.
Split systeem
Mobiel airconditioning toestel waar het koelingscircuit verdeeld is over twee apparaten: een aparte condensor staat buiten en is verbonden met de rest van het systeem via een soepele buis. Ze zijn vaak stiller dan de monobloc-systemen.
Spoelglansmiddel
Spoelglansmiddel zorgt er voor dat er geen strepen of druppelsporen achter blijven op de vaat. Zorg er dus voor dat je reservoir in de vaatwasser steeds goed gevuld is. Vaak verwittigt een indicatorlampje wanneer het tijd is het spoelglansmiddel bij te vullen. All-in-one tabs bevatten al spoelglansmiddel, klassieke poeders en tabletten niet.
Spraakbesturing
Daardoor is het mogelijk bepaalde functies met de stem op te roepen. Bijvoorbeeld iemands naam zeggen doet de GSM naar die persoon bellen.
SQPB
S-VHS Quasi Playback. Techniek in vhs-videorecorders die het mogelijk maakt ook s-vhs- opnamen weer te geven.
SSD
Een Solid State Drive wordt gebruikt bij computers, en dan vooral laptops, waar traditioneel een harde schijf werd gebruikt voor de opslag van gegevens. De SSD heeft echter geen bewegende onderdelen meer, en dus minder kans op mechanische slijtage. De toegangstijd is sneller en de schijf verbruikt ook minder energie dan een HDD.
SSM
Strong Station Sequential Memory. Bewaart automatisch de zes sterkste zenders op de afstemschaal voor automatische zendervoorinstelling.
Staafbatterij
Kan zowel een cilindervormige als een rechthoekige batterij (9V) of een grotere, platte batterij (4,5 V) zijn.
StarLight
Dit is de naam voor de nieuwe LED binnenverlichting bij de Bauknecht inbouw koelkasten. Dit innovatieve Bauknecht lichtconcept draagt bij aan een helder overzicht in de koelkast dankzij een specifieke LED-verlichting.
Startuitstel
Heel handig is de functie startuitstel, bijvoorbeeld als je gebruik wil maken van het voordelige nachttarief. Dankzij de elektronische timer kan je het toestel laten starten op het door jou gewenste tijdstip.
Station Naming
ST-naam. Dankzij deze functie kan aan een op de toets gememoriseerde zender naar wens een eigen naam worden gegeven.
Steelstofzuiger
Kleine, lichte en compacte langwerpige stofzuiger. Eerder geschikt voor vloeroppervlakken en tapijten.
Stil Alarm
De telebewakingcentrale wordt verwittigd.
Stilus
Pen waarmee je een aanraakscherm van bv. een PDA bedient.
Stoom onder druk
Stoom dat ontstaat in een gesloten en waterdichte ruimte nl. de verwarmingsketel. De stoom wordt hier verzameld en samengedrukt, zoals samengedrukte lucht in een reservoir. De stoom onder druk komt alleen uit de verwarmingsketel om naar het ijzer te gaan, wanneer men op de stoomknop van het ijzer duwt.
Stoom van hoogstaande kwaliteit
Is een stoom van hoge temperatuur, gasachtig, samengesteld uit ultrafijne deeltjes, bijna onzichtbaar, genaamd droge stoom. Deze stoom ontstaat door een tweede opwarming van de stoom na zijn overbrenging van de generator naar het ijzer, wat het volume van de stoom aanzienlijk doet stijgen. De stoom heeft het voordeel dat haar thermische energie onmiddellijk wordt overgedragen op het linnen zonder condensatie. De strijk blijft gefixeerd.
Stoomgenerator
Toestel om stoom te produceren. Er bestaan twee soorten stoomgenerators voor het strijken: de generator met stoomverstuiver, dat de stoom laat vrijkomen naarmate dat ze wordt ontwikkeld; en de generator met verwarmingsketel, dat de ontwikkelde stoom tegenhoudt en verzamelt, om haar met kracht en druk los te laten wanneer men de stoomknop indrukt.
Stoomkoker
Koken met stoom is een gezonde en snelle wijze om voedsel te bereiden. Niet alleen blijven meer vitaminen bewaard, ze smaken ook origineler en behouden hun kleur.
Stoomprogramma
De voordelen van stoom tijdens het wassen zijn erg uitgebreid. Zo heeft stoom een positieve werking op de kledij: de vezels zijn sneller doordrongen van vocht en warmte waardoor vuil en vlekken sneller loslaten. Dankzij stoom worden ook heel wat kreuken uit het wasgoed gehaald. Bovendien kan je kleding snel even opfrissen in de stoomwasmachine zodat vieze geurtjes er meteen uit zijn. Voor allergielijders is stoom ook een goede oplossing: door de hoge temperatuur krijgen pollen en huisstofmijt geen kans meer. Tot slot zou ook het water- en energieverbruik van een stoomwasmachine lager liggen.
Stoomregelknop
Een eenvoudige draai aan deze knop tijdens het strijken, regelt de stoomtoevoer in functie van de stof die u strijkt.
Stoomstoot
De mogelijkheid om een extra hoeveelheid stoom te gebruiken. Handig voor het verwijderen van hardnekkige kreukels.
Stop & Go functie
Indien u het kookproces even moet onderbreken, kunt u deze functie activeren waardoor alle kookzones op warmhoudstand worden gezet. Daarna worden de oorspronkelijke energieniveaus opnieuw geactiveerd. Deze innovatie biedt ook de mogelijkheid de kookplaat enkel te gebruiken als schotelwarmer.
Stop + Go
Als u deze functie bij een vitrokeramische kookplaat activeert, wordt de stand van alle actieve zones automatisch teruggebracht naar "warm houden". Door een eenvoudige vingerdruk brengt u alle zones opnieuw in hun oorspronkelijke stand. Vooral handig bij een onverwacht telefoon of bezoek tijdens het koken.
Stop&Go
Door de Stop&Go toets aan te raken wordt het niveau van alle zones teruggebracht tot warmhouden. Wanneer de toets nogmaals wordt aangeraakt, keren de zones terug naar het oorspronkelijke niveau.
StopFrost
StopFrost reduceert rijpvorming met ongeveer 70%. Men hoeft aanzienlijk minder te ontdooien (Bron: Liebherr).
Strobe-functie
Toont een serie opeenvolgende stilstaande beelden in het 3 x 3 beeldenraster.
Strontium
Edelmetaal toegepast in krachtige luidsprekermagneten. Maakt een compacte bouw en geluidsweergave van hoge kwaliteit mogelijk.
Studio Effects
Mogelijkheid voor het creëren van speciale effecten zoals o.a. surf (geluidsbeeld beweegt van links naar rechts) strobe, 3D pan enz.
Studio Picture Control
Systeem in Philips videorecorders waarbij een microprocessor de videorecorder continu bewaakt en aanzet tot de best mogelijke beeldkwaliteit, speciaal bij weergave van oude of versleten banden.
Studio Quality
Bij dvd-video, beeld en geluid van studiokwaliteit.
Studio Tracking System
Intelligent systeem in Philips videorecorders dat continu de sporing van videobanden controleert en regelt voor optimale weergave van beeld en geluid.
Sub-Out
Afzonderlijke voorversterkeruitgang met voorgeschakelde Low Pass.
Subtitle Zoom
Mogelijkheid bij breedbeeld-tv om een 4:3-beeld lineair schermvullend te vergroten waarbij de ondertitels leesbaar blijven.
Subwoofer
Luidspreker voor de weergave van lage tonen. Er zijn twee soorten subwoofers: actief (met ingebouwde versterker) en passief (geen versterker ingebouwd). Wordt standaard gebruikt bij home cinema.
Subwooferuitgang
Signaaluitgang die uitsluitend bedoeld is voor een externe subwooferversterker.
Super Coat 2
Het digitale fotopapier krijgt een waterafstotende laag waardoor uw afdrukken langer bewaard blijven en die geen water absorberen. De afdrukken zijn ook ongevoelig voor vingerafdrukken, vergeling en vervaging.
Super Fine Pitch
De ruimte of pitch in het openingsrooster van de Sony televisie is met 65% verkleind. Het beeld is duidelijker en nauwkeuriger in een hogere resolutie.
Super High Band Processor
Technologie van JVC die het signaalfrequentiegebied van de camera uitbreidt en zo de beeldlijnen vergroot tot 520 en meer.
SuperCool functie
Zorgt ervoor dat de temperatuur in het koeldeel gedurende 6 uren daalt naar +2C, wat ideaal is voor de afkoeling van pas in de koelkast geplaatste producten.
Supercooler
Door een druk op deze knop daalt de temperatuur tot 2°C en schakelt de koelkast na 6 uur terug op zijn vooraf ingestelde temperatuur (Bron: Novy).
SuperFrost-automaat
Binnen de kortste tijd wordt een temperatuur tot -32C bereikt waardoor levensmiddelen snel en gezond worden ingevroren. Na beindiging van de invriescyclus schakelt het terug naar de normale stand).
SuperSkip
Met deze navigatie kan je snel nummers vinden in enkele seconden.
SwingDesign
Liebherr design dat koeltechniek in een mooi jasje steekt, met zacht bollende vlakken en een naar voren gewelfde voorkant.
SwingDesign
Het front van de apparaten is ietwat bol en de zijkanten zijn enigszins afgerond. De modernste koeltechnieken gecombineerd met een moderne, smaakvolle vormgeving (Bron: Liebherr).
SWW
Afkorting in de sanitaire wereld voor sanitair warm water.
SXGA
Een videosignaal met een resolutie van 1280 x 1024 punten of pixels.
Symbian
Het besturingssysteem voor de nieuwe generatie van smartphones. Ontwikkeld en ondersteund door Ericsson, Nokia, Motorola en Psion.
symControl
Intutief bedieningsconcept van Siemens. Bediening op de onderbouwovens met kookplaten. De draaiknoppen voor de kookzones werden overeenkomstig links en rechts geplaatst. In het midden zijn de knoppen voor de oven aangebracht.
Synchro edit
Beeldmontage met een videorecorder waarbij het exacte beginpunt op de camcorder wordt bepaald.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Lexicon S

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9