word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
OFC Power Cord
OFC is de afkorting voor Oxygen Free Copper. De elektrische eigenschappen ten opzichte van conventioneel koper zijn sterk verbeterd. Het OFC Power Cord voorziet uw DVD-speler van een bijzonder stabiele voeding.
OLED
Een OLED-televisie kan één van de opvolgers van de lcd-televisie woorden. Organic light emitted diodes (OLED) zorgen voor meer heldere kleuren, bredere kijkhoeken en beter zwart. Bovendien verbruiken OLED-televisies minder stroom dan lcd-televisies omdat er geen achtergrondverlichting meer nodig is. Doordat deze backlight ontbreekt kunnen de schermen erg dun worden gehouden.
Omvormer
De omvormer maakt onderdeel uit van een netgekoppelde PV-installatie. De omvormer is enerzijds verbonden met een of meerdere zonnepanelen (PV) en anderzijds aan het stroomnet in de woning (230V). Zonnepanelen produceren altijd gelijkstroom die een omvormer (of inverter) moet omzetten naar 230V wisselstroom.
On-screen menu
Ook wel GUI (Graphic User Interface) genoemd. Een functie op de afstandsbediening waarmee je een menu op het beeldscherm oproept.
Onbalanscontrole
De wasmachine draait mooi rond tijdens het zwieren. De elektronische sturing onderbreekt de zwierbeurt immers onmiddellijk als het wasgoed niet goed verdeeld is in de trommel. Ook bij hoge toerentallen zijn de wasmachines dus stil.
Onderbouwbare koelkasten
Deze koelkasten zijn ontworpen om onder het werkblad van de keuken geplaatst te worden. De warme lucht wordt via een opening in de plint verwijderd.
One Touch bediening
Een aantal vaatwassers van Bauknecht is uitgerust met de zgn. One Touch bediening. Met één druk op de knop schakelt u dit sensorprogramma in. De sensoren herkennen automatisch hoeveel vaat met welke vuilheidsgraad in de vaatwasser is geplaatst. De programmaduur, het waterverbruik en de temperatuur worden hieraan optimaal aangepast. Het enige wat u hoeft te doen voor een schitterende vaat is het sensorprogramma instellen en de Bauknecht vaatwasser doet de rest. Met het sensorprogramma bespaart u maar liefst 30% in tijd, water en energie.
One Touch Export
Wil je altijd je belangrijke herinneringen bij je hebben, op je iPod? Met Everio kan het, zonder moeite. Je kunt je video’s en foto’s gemakkelijk toevoegen aan de iTunes verzameling, en ze zo weergeven op een iPod/iPhone.
One-Step-filtersysteem
De stofzak bij de Siemens dynapower stofzuiger kan je in een handomdraai vervangen. Heen en weer schuiven of centreren hoeft niet langer, gewoon de stofzak plaatsen en deksel dicht doen (Bron: Siemens).
Ontdooistand
Bij ovens, voor het zacht ontdooien van vlees, gevogelte, vis, brood en zelfs roomtaarten.
Optical Picture Control
De optische beeldcontrole past de helderheid van het beeldscherm aan op het omgevingslicht en helpt zo stroom te besparen.
OptiHeat Control
Zelfs na het uitschakelen geeft de drieschalige restwarmte-indicatie aan of de kookzone ‘heet’, ‘warm’ of ‘koel’ is.
Optische en coaxiale digitale audio-uitgangen
Behalve 2 sets analoge audio-uitgangen zijn Sony DVD-spelers voorzien van coaxiale en optische digitale audio-aansluitingen, waarmee de speler zonder kwalifeitsverlies op een MPEG2/Dolby(R) Digital processor kan worden aangesloten.
Optische zoom
Het optische systeem in de camcorder waarmee het beeld naar je toe, of van je af bewogen kan worden. Het vergroot dus het object waarvan je een foto wil nemen. In tegenstelling tot de digitale zoom, kan hier wel de brandpuntsafstand veranderd worden.
OptiSight
timerdisplay voor directe feedback en betere bediening
Opto-In/Out
Digitale overdracht van audiosignalen via lichtgeleider (Bron: Blaupunkt).
OptoSensor
Het alziende oog in de vaatwasmachines van Bosch. Het detecteert de fijnste aanslag, door kalk bijvoorbeeld, en beschermt het glas optimaal tegen een troebel uitzicht.
Opvulstrook
Wanneer een inbouwapparaat wordt vervangen kan het gebeuren dat de reeds aanwezige decorplaat niet hoog genoeg is voor het nieuwe apparaat. Met behulp van opvulstroken in de kleur van de decorlijst kan dit worden opgelost.
Organic Display
Organisch beeldscherm 3D, meerkleurig. Hogere helderheid en contrast.
OS
Operating System of besturingssysteem. De interface die je computer doet werken. Voorbeelden: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Linux, Mac OS X.
OSD
On Screen Display. Menu op het tv-beeldscherm.
OSG
On Screen Graphics. Alle informatie wordt op het TV-beeld weergegeven, zoals bij OSD, maar met een mooiere vormgeving.
OTR
One Touch Record. De opnamefunctie starten en stoppen met slechts één toets bij videorecorders.
Overbrengingsbereik
Het frequentiebereik waarbinnen de luidspreker - in het kader van vastgelegde toleranties - gelijkklinkende tonen in een overeenkomstige verhouding gelijk luid weergeeft.
Oversampling
Overbemonstering. Techniek in cd-spelers voor ruisonderdrukking na de digitaal- naar-analoog omzetting. Hoe hoger de bemonsteringsfactor des te geringer de ruis. Bij een 256-voudige overbemonstering is ruis vrijwel afwezig, zelfs bij zeer lage opnameniveaus.
Overscan
Methode waarbij tv-beelden in groter formaat dan u ziet, worden verstuurd zodat er geen zwarte randen op het scherm worden getoond.
Owner-ID
Willekeurige tekst van maximaal 64 tekens die op het display afgebeeld wordt wanneer het toestel zonderKeyCard ingeschakeld wordt (Bron: Blaupunkt).
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9