word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nalooptijd
De naloopfunctie van de dampkap zorgt ervoor na één druk op de knop, dat de lucht na het koken in maximaal twintig minuten weer zuiver is. De resterende kookdampen worden verwijderd voordat de dampkap automatisch wordt uitgeschakeld.
Natural Motion
Philips techniek die verantwoordelijk is voor een vloeiende en natuurlijke weergave van snelle bewegingen op het tv- beeldscherm.
Natural Vision
JVC breedbeeldtelevisies hebben vijf breedbeeld standen zodat u kunt kiezen hoe u van een programma wilt genieten. Panoramic Mode: behoudt de middelste 70% van een normaal 4:3 beeld en rekt de rest iets uit aan de zijkanten. 16:9 Zoom Mode: vormt het normale 4:3 beeld om tot een volledig 16:9 beeld zonder vervorming. 16:9 Zoom Mode met ondertitels: verschuift de onderkant van het beeld zodat de informatie onderaan, zoals ondertitels, goed zichtbaar blijft. 14:9 Zoom Mode: bij het ontvangen van een 14:9 breedbeeld programma kan dit worden uitgereikt tot het volledige 16:9 beeld zonder enig beeldverlies. Full Mode: voor het ontvangen van een samengedrukt 16:9 breedbeeld programma, zorgt voor een volledig 16:9 beeld zonder vervorming.
Navi Shuttle
De Navi Shuttle is voorzien van een Jog ring waarmee u via de cursor toegang heeft tot het menu van de diverse weergave-opties. Hiermee kunt u de DVD bedienen met één druk op de knop.
Navigatie TravelPilot
Actieve begeleiding van de bestuurder door middel van gesproken instructies en van richtingspijlen op het beeldscherm. Routebegeleiding met behulp van een gedigitaliseerde wegenkaart (de kaart kan afgebeeld worden), plaatsbepaling via satellietontvanger (GPS), tachosignaal en kompas (Bron: Blaupunkt).
NaviSight
interface voor maximale controle over de geavanceerde ovenfuncties
Neodym-tweeter
Tweeter met neodym-magneten. Neodym heeft een aanzienlijk hogere magnetische veldsterkte dan gewone materialen en drijft de luidsprekers ondanks de kleine magneten toch krachtig aan. Daardoor wordt het mogelijk hele kleine hoge-tonenluidsprekers te bouwen met een perfecte klank.
Neodymium
Basismateriaal voor magneten van hoge kwaliteit, hoofdzakelijk toegepast in hoofdtelefoons. Het ontwikkelt een sterker magnetisch veld en daardoor een beter geluid.
Neon
Gas dat voorkomt in buizen voor lichtreclame.
Net MD
NetMD is de nieuwe generatie MiniDisc technologie. Met NetMD wordt het mogelijk om muziek (MP3, WAV, WMA etc.) vanaf de PC via de USB aansluiting direct over te zetten naar MiniDisc. Verder kan de muziek via de computer ge-edit worden en kunnen de nummers van titels worden voorzien (Bron: Sony).
Net TV
Een platform dat een online startpagina op een Philips-televisie voorziet, en waarbij je toegang hebt tot tal van websites. De internetcontent werd specifiek aangepast voor een optimale kijkervaring op het tv-scherm. Bediening gebeurt via de afstandsbediening.
Netbook
Een netbook is een mini-laptop met een klein scherm en een zuinige processor. Kenmerken zijn een lage prijs, mobiliteit, kleiner scherm en toetsenbord. Nadelen anno 2009 zijn de beperkte rekencapaciteit waardoor ze vooral geschikt zijn om het internet mee op te gaan, emails te versturen en wat aan tekstverwerking mee te doen.
Netwerk
Een netwerk verbindt meerdere computers met elkaar. Dit maakt het mogelijk data tussen de computers uit te wisselen. De computers in het netwerk moeten beschikken over speciale netwerkkaarten en de verbinding kan bestaan uit kabel of kan draadloos zijn.
New Real Black Drive System
Door de voortijdige uitstoot bij het produceren van zwart te beperken, produceert dit systeem een diepere en vollere kleur zwart en een indrukwekkend 400:1 contrast. Onderdeel van het REAL MACH systeem bij Panasonic plasma- en LCD-televisies.
NEXT
Near End Crosstalk. Meet de terugkeer van het signaal van de zender op zijn eigen ontvanger.
Niet-geinterlinieerde beeldaftasting
Schrijft tv-beelden in één doorgaande beweging op het beeldscherm, in tegenstelling tot geïnterlinieerde tv-beelden die uit twee velden bestaan. Bij computermonitoren gebruikelijk om een stabieler beeld te bereiken.
NightFraming
Bij weinig licht activeert NightFraming automatisch de infrarood Nightshot functie, waardoor het odnerwerp helder op het LCD-scherm verschijnt. Vervolgens stelt de camera scherp met behulp van de Hologram AF technologie. Bij het indrukken van de sluiterknop, wordt via een voorflits het juiste flitsniveau bepaald waarna de foto wordt genomen (Bron: Sony).
Nismaten
De nismaten bepalen de ruimte die nodig is om het apparaat in uw keuken(kasten) te kunnen inbouwen.
NoFrost Fresh Control
De NoFrost Fresh Control technologie van Whirlpool houdt het voedsel tot twee keer langer vers, dankzij actieve sensoren die veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid optimaal controleren en aanpassen. Omdat hierdoor het watergehalte van vers voedsel beter wordt bewaard, blijven o.a. vitaminen en anti-oxidanten langer behouden. Het voedsel ziet er beter uit, smaakt en ruikt beter. Zelfs kaas, groenten en salades blijven verser dan ooit dankzij NoFrost Fresh Control.
Noise-cancelling
Het wegfilteren van buitengeluid bij hoofdtelefoons.
NTSC
National Television Standards Committee. De standaard voor televisie-uitzendingen die hoofdzakelijk wordt gebruikt in de Verenigde Staten en Japan.
NTSC Progressive
Om 525 horizontale beeldlijnen te genereren, produceert deze functie één enkel beeld op één veld (1/60 sec) door de aftastsnelheid te verdubbelen als het NTSC-signaal door een externe invoer binnenkomt. Daardoor wordt het flikkeren van horizontale beeldlijnen geëlimineerd.
Nummergeheugen
Het aantal nummers dat in het telefoonboek van de gsm opgeslagen kan worden. Daarnaast kunnen meestal extra nummers opgeslagen worden op de SIM-kaart.
Nummerweergave
Het nummer van degene die belt wordt op het scherm van je mobiele telefoon vertoond. Opgelet: niet alle nummers worden weergegeven.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9