word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Lampvoet
Deel van de lichtbron dat wordt ingeschroefd in de fitting van het armatuur.
Lasergesneden videokoppen
Philips technologie die bijdraagt tot perfecte opnamen en weergave doordat de slijtage van zowel de koppen als de band tot een minimum is teruggebracht.
Layout-free design
Dit design werd door JVC ontwikkeld voor gemakkelijk opstelling in elk interieur. Voor een audiosysteem betekent dit bijvoorbeeld dat het systeem plat of op zijn kant kan opgesteld worden, of aan de wand gehangen worden.
LCD
Liquid Crystal Display. De display is gemaakt van materiaal wat op basis van een elektrisch veld van kleur verandert. LCD heeft een lager verbruik dan LED en plasmatechnologie.
Led Lux
Led Lux is een led-achtergrondverlichtingstechnologie met lokale dimfunctie. Hierdoor wordt het contrast beter en is het zwartniveau dieper. Het beeldcontrast kan beter lokaal geregeld worden - zodat donkere beelden donkerder worden en heldere zones nog helderder.
Leica Dicomar Lens
Hoge kwaliteitslens ontworpen door Leica. Leica lenzen creëren een heel scherp maar gaaf beeld. Het gaat vooral om de goede contrasten en weergave van allerlei tonen dat een Leica beeld zo bijzonder maakt.
Letterbox
Een film wordt op een televisie weergegeven met zwarte balken boven- en onderaan het beeld.
LFE
Low Frequency Effects. Het LFE-signaal wordt doorgegeven aan een subwoofer, die vervolgens de zware bass-effecten in met name films weergeeft.
Lichtgolfgeleider
Glasvezelkabel via dewelke, zonder signaalverlies, digitale lichtsignalen van bv. een CD-wisselaar, naar de radio worden doorgestuurd. (Bron: Blaupunkt)
Liebherr Net@Home-Systeem
Dit systeem koppelt huishoudtoestellen in een netwerk aan elkaar, en verbindt deze bijvoorbeeld met een domoticasysteem. Met behulp van een PowerLine module (optie) kan je een diepvriezer die zich in een andere ruimte bevindt op afstand bedienen vanaf de koel-vriescombinatie in de keuken. Het systeem werkt via het bestaande 230V elektriciteitsnet en heeft als enige voorwaarde dat beide apparaten op dezelfde elektriciteitsgroep zijn aangesloten.
Liftdeur
Glijdeur boven oven.
Light Control
Deze nieuwe functie is beschikbaar op sommige Full Door modellen en geeft praktische feedback over de programmastatus van de vaatwasser. Zolang de machine in werking is, schijnt oranje licht op de vloer. Als het licht uit is, kan je de vaatwasser veilig openen zonder het programma te onderbreken.
LightFrame
Technologie op de monitor die zorgt voor betere helderheid, scherpte, contrast en kleur.
Lightronic
Dit systeem verbreedt de temperatuurmogelijkheden van de Bauknecht ovens. De precieze temperatuurregeling maakt een groot aantal functies mogelijk zoals de gaar- en ontdooistand, de warmhoudstand, de pizza- en broodstand en het extra nabruinen.
Limesco
Systeem dat het mogelijk maakt elke aangeboden resolutie via een lcd-projector weer te geven.
Lineair PCM geluid
Linear Pulse Code Modulation (LPCM) is een ongecomprimeerd audioformaat. Het kan tot 8 kanalen audio bevatten (aan samplefrequenties van 48khz of 96 khz; en 16-20-24 bits per sample). De maximum bitrate bedraagt 6.144 MB/s. Het is één van de audioformaten die op een dvd (PAL) of Blu-ray schijf staan.
Lithium-ion batterij
Deze batterij heeft geen last van het geheugeneffect.
Live Memory
Van toepassing op HDD Video Recorders van JVC. Als u een gewoon tv-programma bekijkt, bewaart het Live Memory het programma tijdelijk op de harde schijf zodat u niets hoeft te missen als de deurbel gaat.
Live Slow
Deze functie is perfect voor het vertraagd weergeven van belangrijke momenten. De slowmotion beelden worden met geluid op de DVC cassette opgenomen en met real-time geluid weergegeven.
LNB
Afkorting voor Low Noise Block, de elektronische eenheid die in het brandpunt van de satellietschotel zit. Een LNB bestaat uit een antenne-element, een extreem geluidsarme versterker, en een frequentiemixer. Deze laatste zorgt ervoor dat de extreem hoge satellietfrequenties zich zonder verlies door de satellietbekabeling laten transporteren.
LNC
Afkorting voor Low Noise Converter. Andere naam voor LNB.
LO/DX-schakelaar
Local-distant-schakelaar. Regeling van de gevoelidgheid van een tuner voor nabij en verder weg gelegen zenders.
LongClean
De LongClean-email uitrusting van ovens en fornuizen ziet er niet alleen hoogwaardig uit, maar bovendien is ze ook uitstekend bestand tegen mechanische krachten. De binnenruimte is voorzien van een speciale coating en kan daardoor snel en moeiteloos worden schoongemaakt.
LongFresh
LongFresh laden in koelkasten kunnen afzonderlijk worden ingesteld. Bij 0 °C en een lage luchtvochtigheid is dit de ideale bewaarplaats voor vlees, vis en kaas. Een hoge luchtvochtigheid is optimaal voor sla, groenten en fruit. Ook grote hoeveelheden verse waren kunnen op deze manier in de grote vakken met een nuttige inhoud van 82 l worden verdeeld. Alle levensmiddelen worden bij een optimale temperatuur en luchtvochtigheid bewaard en blijven zo drie keer langer vers dan in een "normale" koelkast. Belangrijke vitaminen en mineralen blijven op deze manier langer behouden
LongFresh-zones
LongFresh koeltoestellen maken gebruik van een 0°C diepkoeltechniek waardoor u levensmiddelen driemaal langer vers kunt houden.
Longplay
De videorecorder of tv-video combi verdubbelt de lengte van uw banden, zodat u bijvoorbeeld tot acht uur op een band van vier uur (240 min.) kunt opnemen.
Loudness
Bij verschillende geluidsniveaus hebben onze oren een verschillende gevoeligheid tussen lage en hoge tonen. Om dit te compenseren zijn sommige versterkers (voor-, tuner- of veelkanaals-) versterkers uitgerust met een loudnessregeling. Deze loudnessregelaar regelt de verhouding tussen laag en hoog bij verschillende geluidsniveaus.
Low Pass
Actieve frequentiefilter voor het sturen van subwoofersystemen waarbij het muzieksignaal vanaf instelbare boven-frequentie niet langer uitgezonden wordt. (Bron: Blaupunkt)
Low-Light Plus
Verhoogt de beeldkwaliteit door een lichtsterke F1.2 lens en 3-Dimension Noise Reduction, die de videoruis met 30% vermindert. Vooral effectief als er weinig licht is.
LPEC
Technologie die ervoor zorgt dat stemgeluid uiterst nauwkeurig wordt vastgelegd (Bron: Sony).
LTP
Luminance Transient Processing. Geavanceerde techniek bij kleurentelevisie die het binnenkomende televisiesignaal analyseert en verbetert waardoor beelddetails scherper worden weergegeven.
Luchtafvoer
De lucht wordt in de dampkap gefilterd en via een speciaal afvoerkanaal naar buiten geleid.
Luchtafvoerdroogkast
Bij een droogkast met luchtafvoer komt de vochtige lucht in de ruimte vrij of wordt ze afgevoerd via een luchtafvoerleiding.
Luchtontvochtiger
In een woning kan het soms erg vochtig zijn. Wanneer er dan niet voldoende wordt geventileerd kan dit, zeker bij goed geïsoleerde woningen, leiden tot condensvorming op ramen en muren, schimmelvorming en andere vochtproblemen. Een luchtontvochtiger haalt dit overbodige vocht uit de ruimte. De ontvochtiger zuigt vochtige lucht aan, vangt het op in een watertank en blaast opnieuw droge lucht de kamer in.
Luchtrecyclage
De lucht die wordt weggezogen door de wasemkap wordt gezuiverd via een vetfilter en dan opnieuw de keuken ingeblazen. Onaangename geurtjes worden via een actieve koolstoffilter verwijdert.
Luidspreker
De luidspreker zet een signaal met elektrische trillingen om in luchttrillingen. Een luidspreker bestaat uit een kast, aansluitpunten en verschillende units. Elke unit zorgt voor luchttrillingen in een bepaald frequentiegebied. De woofer (of basluidspreker) verzorgt de lage tonen, de tweeter de hogetonen. Er zijn verschillende luidsprekers te onderscheiden: magnetisch, elektrostatisch en een combinatie hiervan.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9