word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
i-LINK
Via één kabel kan u de camcorder aansluiten op bijvoorbeeld uw pc.
i-mode
Een mobiele internetdienst in Japan van NTT DoCoMo. Diensten die worden aangeboden zijn onder andere mobiel bankieren, weerinformatie, treintijden, boekingen, etc.
I-P-convertor
Het geïnterlinieerde PAL-signaal wordt eerst omgezet in een progressief signaal. Vervolgens verricht de convertor 3D-interpolatie om zoveel mogelijk info te gebruiken die vervat zit in de effectieve aftastlijnen. Door verhoging van de dataintensiteit creëert men een natuurlijk overkomend, flikkervrij beeld.
i.LINK
Zie FireWire. Ander synoniem is IEEE 1394.
ID3
Tekstlabel van toepassing bij MP3-muziekbestanden. Je kan handige info aflezen zoals artiest, titel, CD-titel, jaar, genre, enz. Bestaande ID3-tags kan je makkelijk wijzigen.
IEEE 1394
Zie FireWire. Een ander synoniem is i.LINK.
IMEI-code
International Mobile Equipment Identifier. Met deze code kan elke GSM uniek geïdentificeerd worden. Dit 15-cijferige nummer bevindt zich meestal op de achterkant van de GSM onder de batterij.
Impedantie
De impedantie is de weerstand die een wisselstroom in een spoel of een condensator ondervindt. Op dit principe is bijvoorbeeld ook de toonregeling gebaseerd.
Inbouwhaard
Een inbouwhaard kan je inbouwen in nieuwe schouwcontructies.
Incredible surround
Philips techniek die het stereo-effect van een tv of audio-apparaat aanzienlijk versterkt door te simuleren dat de luidsprekers veel verder uiteen staan dan in werkelijkheid.
Inductie
Kookplaten. Bij inductie wordt de pan warm, de plaat zelf niet.
Infratherm-grill
De temperatuurgeregelde grillverwarming samen met de ventilator zijn ideaal voor vlees- en gevolgeltegerechten.
Ingangsgevoeligheid
Het minimaal benodigde signaal voor het maximaal te bereiken uitgangssignaal.
Innowave
De nieuwe generatie microgolfovens met inverter-technologie. Hiermee bespaart u zowat 10% tijd en 15% energie in een oven met een geringer gewicht en een met 18% vergrote binnenruimte voor dezelfde compacte buitenmaten. Voor optimale resultaten bij het garen en ontdooien.
InstantView
Mogelijkheid bij Philips videorecorders om tijdens het doorspoelen van de band snel op het oog te controleren of de gezochte bandpositie bereikt is.
Integreerbare koelkast
Deze koelkast kan in een keukenkast worden ingebouwd. Ze is voorzien van een bevestigingssysteem waarop een keukendeur bevestigd kan worden.
Intellicare
Intelligent strijksysteem met stoomkamer van Philips. Met LCD-scherm, Intelligent Temperature Control en de Careeza zoolplaat.
Intelligent Clear NR
Intelligent Clear NR zorgt voor een effectieve ruisonderdrukking zonder bewegingssmeer door het waarnemen van beeldruis in elk van de 16 frequentiegebieden in real-time. De ruisonderdrukking wordt naar behoefte aangepast, zonder het oorspronkelijke beeld aan te tasten.
Intelligent Colour Management
Een unieke nieuwe algoritme verhoogt de visuele gevoeligheid voor kleuren in delen van het onderwerp waar de kijker de aandacht op richt. Het analyseert de kleurverdeling in elk beeldframe van het ingangssignaal in real-time en past complexe bewerkingen toe op die gebieden om beelden weer te geven met realistische kleur en structuur en meer presentie.
Intensiefstand met auto-reductie
Na het activeren van de intensiefstand werkt de dampkap vijf minuten op intensiefstand en schakelt daarna automatisch terug. Wanneer de intensiefstand vanuit de nulstand wordt gekozen dan schakelt de dampkap na vijf minuten helemaal uit.
Intercomfunctie
De mogelijkheid om intern te telefoneren tussen het basisstation en een handset en/of tussen handsets onderling.
Intra Steam
Deze technologie combineert de effecten van een hoogdrukinjectie van de stoom met de permanente afwisseling van periodes met en zonder stoom. De stoomdruk dringt snel en diep in het hart van de vezels.
Introscan
Ook: Scan.Automatisch afspelen van de eerste vijf of meer seconden van alle nummers op een cd, video-cd, dcc-cassette of van de viss-pulsen op een videoband.
Invar
Beeldbuistechniek die een betere kleurenweergave waarborgt, ook bij langer gebruik (bron: Samsung)
Inversie
Hierbij wordt de afbeelding van boven naar onder gespiegeld weergegeven. De projector hangt immers ondersteboven aan het plafond.
Inverter motor
De inverter motor heeft een lager geluidsniveau, levert betere resultaten en heeft een langere levensduur waarop AEG 10 jaar garantie biedt.
Inverter-technologie
De compressor van een airco of warmtepomp kan inverter gestuurd zijn. De snelheid van de compressor zal zich aan de temperatuurschommeling aanpassen. De airco werkt in het begin op volle capaciteit, maar bij dalende kamertemperaturen zal de capaciteit afnemen. De invertertechniek levert een besparing op van 30% in vergelijking met klassieke compressoren.
Invisible Speaker
Omdat zichtbare speakers als storend worden ervaren, heeft LG een onzichtbaar luidsprekersysteem ontwikkeld. Met als resultaat dat de hele voorkant van de flatscreen fungeert als een luidspreker en dit het normale luidsprekerrooster vervangt. Bij het systeem van de onzichtbare luidspreker zijn de luidsprekers ingebouwd op strategische plaatsen onder en rond het frame. Ze verbeteren het geluid door de zogenaamde ‘sweet spot’ te vergroten, zodat er een breder en rijker geluidsspectrum ontstaat.
Invriesplateau
Op het invriesplateau kunt u bessen, vruchten en kruiden los invriezen. Hierdoor vriezen de levensmiddelen niet aan elkaar vast zodat u ze gemakkelijk in porties kunt verdelen.
Inweek-functie
Ideaal voor een gemengde belading. Zwaar aangekorst vaatwerk zoals potten en pannen kunnen, voor het eigenlijke programmaverloop worden voorgewassen.
Inzethaard
Een inzethaard of insert zijn ontworpen om in bestaande schouwen te plaatsen. U kan ze uiteraard ook in nieuwe schouwen inbouwen.
Ion Exchange System
De permanente antikalk functie Ion Exchange System bevordert de levensduur van het strijkijzer.
IPL
Als je geïnteresseerd bent in definitief ontharen dan is de IPL techniek misschien iets voor jou. Op basis van een zichtbare, hoogenergetische lichtflash wordt het haar in het haarzakje warm gemaakt om de hier aanwezige melanine af te breken. Nieuw haar kan met tijd dus niet meer ontstaan. De behandeling is pijnloos, maar kan nog niet aangeboden worden voor iedereen; mensen met pigmentloos haar komen niet in aanmerking voor IPL. Zo moet ook de haarkleur van mensen met een donkere huid donkerder zijn dan de kleur van de huid zelf. Je gebruikt apparaten met IPL lichtflashes beter in de winter, aangezien het wat tijd kost alle haarzakjes te vernietigen en je tijdens de behandeling best zonlicht vermijdt.
IPS-alpha
Technologie op de lcd-schermen van Hitachi die onder meer zorgt voor een bredere kijkhoek, waarheidsgetrouwe kleuren en hogere reactiesnelheid.
iQdrive
Doordat er geen koolstofborstels meer worden gebruikt, maar in plaats hiervan een magnetisch veld, werkt de wasmachine efficiënter. Dat zorgt voor minder energieverbruik, meer duurzaamheid en minder trillingen of wrijvingen.
IrDA
Infrared Data Association. Standaard voor draadloze infraroodverbinding tussen twee toestellen. Bijvoorbeeld tussen een pc en een PDA of mobiele telefoon.
ISC
ISC-techniek (Impedance Sensing Circuitry). Techniek bij audio-systemen. Het tast de impedantie-karakteristiek van de aangesloten luidsprekers af en past de instellingen van de voeding automatisch aan de luidspreker in kwesite aan.
ISDN
Integrated Services Digital Network. Een openbaar digitaal netwerk dat gebruikt wordt voor telefonie, videoconferenties of gegevensoverdracht.
ISF
Met ISF-calibratie stel je de tv-instellingen perfect in volgens je persoonlijke wensen. Tv-kijken in een zonovergoten ruimte overdag is anders dan 's avonds in een donkere omgeving.
ISO connector
Maakt een makkelijke, foutloze aansluiting mogelijk op de meeste in Europa verkrijgbare wagens.
ISO-aansluittechniek
In de CarHifi gebruikte mechanische aansluitnorm, waarbij alle elektrische aansluitingen in 3 blokken worden gebundeld. Elektrisch kan de contact-configuratie bij diverse radio- en auto-fabrikanten verschillen, zodat ondanks de visueel gelijke stekkers er toch een speciale adapterkabel moet worden gebruikt. (Bron: Blaupunkt)
IsoFront
Door de IsoFront-beglazing blijft een ovenfront koeler wanneer het binnenin warmer wordt. Voortaan kan niemand zich nog aan de hete beglazing van de oven verbranden. Bij de fornuizen is men erin geslaagd om de temperaturen aan de voorkant van de ovenbeglazing aanzienlijk te verlagen. Ook bij de heteluchtfunctie, en dus niet alleen bij boven- en onderverwarming. Een grote troef op het vlak van de veiligheid, waarbij ook nog eens zuinig met energie wordt omgesprongen.
Isofront Plus
Bij ovens met Isofront Top ligt de buitentemperatuur van de ovendeur maximaal 20°C boven de kamertemperatuur.
Isofront Plus Isolatie
Daardoor zal de temperatuur van de ovendeur na één uur heteluchtfunctie op 200°C nooit meer dan 50°C bedragen. Dit staat garant voor uw veiligheid en beschermt tegelijk de keukenmeubelen.
Isofront Top
Bij ovens met Isofront® Top ligt de buitentemperatuur van de ovendeur maximaal 20°C boven de kamertemperatuur.
Isofront® Plus
Bij ovens met Isofront® Plus ligt de buitentemperatuur van de ovendeur maximaal 30°C boven de kamertemperatuur.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9