word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hakmolen
Apparaat dat ingrediŽnten in kleine stukjes maalt. Bijvoorbeeld om koffiebonen te vermalen.
Halogeenlamp
Gloeilamp met gloeidraad uit wolfraam in een gasvormige omgeving die een hoeveelheid halogeengas bevat. De lamp is bestand tegen hoge temperaturen. Kan goed gedimd worden.
Halve belading
Sommige vaatwassers hebben een programma voor halve belading. Het is een ideaal programma voor een niet volledig gevulde vaatwasser. Bovendien gebruikt het minder energie en water dan standaardprogramma's.
Hand Clap functie
De Hand Clap functie is een unieke techniek van JVC. De ingebouwde microfoon van de tv hoort wanneer je de handen klapt of vingers klikt. Hiermee kun je de tv. Driemaal klappen om het toestel in of uit te schakelen, en twee keer voor mute.
Handheld
Synoniem van PDA of een andere soort van zakcomputer, organiser.
Handsfree speaker
Met een druk op de knop kan je de gsm neerleggen en zo verder spreken. Handig als u bijvoorbeeld aantekeningen wil maken.
Handwasprogramma
Dit wasprogramma is er speciaal voor delicate kleding die een voorzichtige wasbeurt moet krijgen. Dit wasprogramma draait slechts een korte tijd en aan een lage centrifugeersnelheid.
HD Audio Bit-Stream uitgang
HD audio zoals DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD worden gedecodeerd en via HDMI uitgevoerd voor een zuivere geluidsweergave, zonder kwaliteitsverlies.
HD Gigabrid Premium Engine
Naast de geavanceerde beeldverwerking om de beeldkwaliteit te optimaliseren vermindert deze chip het stroomverbruik met 30% vergeleken met eerdere JVC Everio modellen, en DVD/AVCHD DVD discs worden ongeveer 2,5x sneller gebrand.
HDCP
High-Bandwidth Digital Content Protection. Beveiligingstechniek die wordt gebruikt bij High Definition beelden.
HDMI
High-Definition Multimedia Interface. Een digitale gebruikersinterface voor het bewerken van niet-gecompresseerde digitale videobeelden. Zo is ook digitale audio mogelijk via slechts ťťn kabel.
HDMI 1.4
HDMI 1.4 is voor de komst van Ultra HD televisies de meest wijdverspreide versie van de HDMI-standaard. Biedt ondersteuning voor HDMI ARC, 3D-televisie en meer bandbreedte. Meer weten: HDMI 1.4 uitgelegd
HDMI 2.0
HDMI 2.0 werd in 2013 gelanceerd en biedt ondersteuning voor Ultra HD-beelden aan een framerate van 60fps. Meer weten: lancering HDMI 2.0
HDMI Anynet+
Bedien alle apparaten die via HDMI zijn aangesloten werken met slechts 1 afstandsbediening.
HDMI ARC
Staat voor HDMI Audio Return Channel. Kort gezegd is het een functie die het mogelijk maakt audio waarvan de televisie de bron is via een aangesloten HDMI-kabel te versturen naar je home cinema set of receiver. Meer weten: HDMI ARC uitgelegd
HDMI met CEC
CEC staat voor Consumer Electronics Control. Hierdoor is het mogelijk om met ťťn afstandsbediening alle aangesloten HDMI-apparaten bedienen.
HDMI-Instaport
Deze technologie zorgt voor een snelle omschakeling tussen de verschillende apparaten zoals een spelcomputer, Blu-ray-speler of camcorder die zijn aangesloten op het flatscreen.
HDMI-switch
Een HDMI-switch kan een handige tool zijn als je een televisie bezit die maar een klein aantal HDMI-poorten heeft. Het vergroot het aantal bronnen dat je op ťťn tv kan aansluiten. Meer weten: wat is een HDMI-switch
HDTV
High Definition Television. Het beeld wordt opgebouwd uit dubbel zoveel beeldlijnen. Bovendien is de resolutie tweemaal zo hoog als het huidige televisiebeeld.
Headroom
Bij audioweergave, maximaal beschikbare speelruimte voor dynamische signaalpieken.
Headset
Hoofdtelefoon met ingebouwd microfoontje. Voor handenvrij bellen in de auto.
Headunit
Veel gebruikt begrip in de CarHifi voor een autoradio in een complex systeem met externe power-amplifier.
HEPA filter
High Efficiency Particulate Air. Deze filter houdt microscopische kleine stofdeeltjes tegen. Mensen met allergieŽn en astma zullen deze filter zeker appreciŽren. Een laagje actieve koolstof absorbeert alle geurtjes. Hij voldoet aan de strenge ziekenhuisnormen en vangt 99,985% van de stofdeeltjes tot 0,3 micron op.
HiBand IR
Infraroodtechnologie die de werking van de Safety Commander en creditcard afstandsbedieningen van Sony verbetert. Het signaal heeft een groter bereik en ook indirecte, weerkaatste signalen worden goed ontvangen.
Hibride SACD disc
Een hybride SACD-disc is backwards compatibel met de standaard cd. Door afspelen van de cd in standaard cd spelers bereikt u de bekende cd audio kwaliteit doch in een Super Audio cd speler kunt u genieten van de voortreffelijke Super Audio kwaliteit.
HIDE-ovendeur
De ovendeur glijdt onder de oven weg, waardoor er ongehinderd toegang is tot de oven. Er is ook meer bakruimte voor toebehoren zoals bakblikken en braadroosters. De ovendeur glijdt op rails (Bron: Neff)
Hifi-kabel
Speciale kabel geleverd bij een aantal draagbare cd-spelers. Maakt aansluiting mogelijk op een audio-installatie.
High Gain projectiescherm
Dit projectiescherm vergroot de helderheid van het beeld ten opzicht van een witte muur of een mat scherm.
High Linearity Suspension Dampers
Van toepassing bij Panasonic autoluidsprekers. Om het grote dynamische bereik van digitale bronnen aan te kunnen moet de demper sterk en reselient zijn. Dit is mogelijk dankzij de polyamide fiber.
High Trans glas
De keramische kookplaten van Bauknecht zijn uitgevoerd in High Trans glas. Deze speciale glassoort draagt de warmte direct over waardoor een goede temperatuurregeling wordt bereikt.
High-Power-eindtrap
Autoradio-eindtrap met 20-25 Watt sinusvermogen en 25-40 Watt per kanaal max. power, gegenereerd door speciale hoge vermogenstransistoren.
Highpass
Actieve frequentiefilter voor het aansturen van subwoofer-/satellietsystemen waarbij onder een instelbare frequentie een muzieksignaal niet meer uitgezonden wordt. (Bron: Blaupunkt)
Hilight kookzones
In enkele secondes wordt de volledige intensiteit van de warmte bereikt. De warmteverdeling blijft gelijkmatig verdeeld over de gehele kookzone. Het vermogen kan daarbij traploos geregeld worden.
Hook-flash-functie
Korte signaalonderbreking, nodig voor moderne telecomfaciliteiten zoals een conferentieschakeling etc.
HOP-conus
HOP of High Oriented Polyolefine is een van de meest geschikte materialen voor een woofer conus. Het is sterk en vormvast, maar toch vrij licht. De snelste muziekwisselingen kan het aan zonder vervormingen.
Horizontale resolutie
Hoe meer beeldlijnen, des te hoger het oplossend vermogen en des te beter het televisiebeeld: Een standaard VHS-videorecorder heeft een horizontale resolutie van 240 lijnen terwijl met s-vhs, s-vhs-c, laserdisc-spelers, hi-8 camcorders en dvd-video ruim 400 lijnen mogelijk zijn.
Host-pc
Computer waarop randapparatuur of subsystemen zoal modems, opslagmedia en printers aangesloten zijn.
Hot Spot
Wi-Fi hot spots bevinden zich op publieke plaatsen zoals hotels, restaurants, luchthavens, evenementen, enzovoort en laten je toe draadloos te surfen via je PDA of notebook.
Houtpellets
Pellets zijn gemakkelijk te gebruiken, te vervoeren en te bewaren. Ze worden verpakt in kleine zakken. Pellets worden voor 100 % gemaakt van houtzaagsel zonder toevoeging van chemische bindmiddelen omdat het houteigen lignine als bindmiddel wordt gebruikt. De energetische densiteit is ongeveer dubbel zo groot als die van hout omdat het gaat om een samengeperst product met een bijzonder laag vochtgehalte. Dit maakt van houtpellets een brandstof met een bijzonder hoog rendement. Bovendien verbranden de pellets bijna volledig waardoor slechts een minimale hoeveelheid as overblijft na verbranding.
HRC filter
Onze professionele filters bieden een ongeŽvenaarde doeltreffendheid. Dankzij hun Ďbaffleí structuur vangen ze de dampen en vetluchten op en filteren ze op een zodanige manier dat de lucht in uw keuken steeds proper blijft en zonder vieze geurtjes. Professionele filters zijn eveneens makkelijker te reinigen en zijn bijgevolg veel duurzamer dan standaard filters. Een duurzame keuken zonder geurtjes en dit in bijna volledige stilte ervaart u nu met AEG.
HS-IIIi tuner
Als een sterk ongewenst signaal wordt gedetecteerd, schakelt deze tuner om in een andere bandbreedtestand. Op deze manier wordt interferentie en ruis vermeden.
HSCSD
High Speed Circuit Switched Data. Biedt net zoals GPTS of UMTS een snelle mobiele dataoverdracht. Voor HSCSD hebt u een laptop met PCMCIA-poort en een GSM nodig.
Hybrid Feedback Digital Amp
Dit systeem heeft twee terugkoppelkringen. Ten eerste verbetert de digitale terugkoppeling de nauwkeurigheid van de Pulse Width Modulation signalen. Ten tweede verzekert de analoge terugkoppeling dat de golfvorm van het uitgangssignaal precies overeenkomt met die van het ingangssignaal. De combinatie van beiden maakt ook compacte afmetingen, licht gewicht en effici√ęntie mogelijk (Bron: JVC).
Hydrofilm
Een folie/verpakking van afzonderlijke vaatwastabletten die 100% wateroplosbaar en biologisch afbreekbaar is.
Hygiene+
Hygiene+ is een innovatieve technologie die zorgt voor maximaal hygiŽnische afwasresultaten. De Hygiene+ filter zorgt voor perfect hygiŽnische resultaten. Het filtersysteem is bijzonder betrouwbaar en beschikt over een handige zelfreinigende functie. Selecteer de Hygiene+ functie naast het normale programma en uw vaat wordt aan het einde gedurende tien minuten extra hygiŽnisch gereinigd waarbij 99,9% van alle bacteriŽn gedood wordt (bij een temperatuur van 70įC). Uitermate geschikt voor een hygiŽnisch afwasresultaat van bijvoorbeeld babyflesjes. Omdat er geen extra chemische producten naast uw normale afwasmiddel worden gebruikt, is de Hygiene+ functie bovendien zeer milieuvriendelijk. Hygiene+ is er dus voor een hygiŽnische en bacterievrije vaat.
Hygrostaat
Een onderdeel van een luchtontvochtiger of -bevochtiger waarmee je de gewenste luchtvochtigheid instelt. Die bedraagt idealiter tussen de 45% en 65%.
Hyper Aramid Fibre-conus
Stijve en lichte conus met optimaal intern verlies. Gedempte gesplitste trillingen waarborgen een heldere geluidsweergave met erg weining vervorming.
Hyperband Tuner
Hiermee kan het televisietoestel een reeks speciale kanalen ontvangen die worden doorgegeven via de kabel.
HyperReal Engine
Deze chip vormt het hart van de Samsung led-televisies anno 2010. Natuurlijke kleuren en megahoge contrastratio's zijn het resultaat.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9