word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
E-book
Elektronisch boek. Dit kan gaan om de boeken in elektronische vorm die je leest, als de readers zelf (bijvoorbeeld een draagbare elektronische krant).
E-Con
E-Con is een gebruiksvriendelijke en ergonomisch ontworpen afstandsbediening die meerdere functies combineert in één enkele toets, om zo het aantal toetsen te beperken met het oog op meer comfort.
Easy Connector
De meeste pasklare luidsprekers van 17 cm en 13 cm zijn uitgerust met een handige Easy Connector waarmee ze makkelijker kunnen worden aangesloten.
Easy Cook
Benaming bij de complete volautomatische oven van Brandt voor de 6 voorgeprogrammeerde menu’s, dus voor a.h.w. een totaal autonome oven.
Easy Cube
Easy Cube is het ijsblokjessysteem van Whirlpool. De praktische en hygiënische “no-spill” container kan makkelijk gevuld worden met water. De ijsblokjes worden gevormd in de container, afgesloten van andere voedingsmiddelen die de smaak kunnen beïnvloeden. Met een simpele draai aan de knop vallen de ijsblokjes direct in de ijslade daaronder, klaar voor gebruik.
Easy Set
Mogelijkheid bij minisystemen om snel voorkeurzenders te zoeken en de klok juist in te stellen.
Easy Touch bediening
Op eenvoudige wijze kunt u de keramische en inductiekookplaten van Bauknecht inschakelen met de eenvoudige tiptoetsbediening Easy Touch. U kunt per kookzone de juiste temperatuur bepalen, de timer instellen of de kinderbeveiliging inschakelen.
EasyClock
Neff heeft de bediening van de elektronische klok nog vereenvoudigd. Met één enkele toets bedien je de functies, en met de draaiknop stel je de gaartijden in.
EasyFill
Met deze functie hoeft u zich niet meer te bukken om het detergent bij te vullen. Dit bevindt zich namelijk bovenaan. U dient enkel de deur op een kiertje te zetten.
EasyFill systeem
Het roterende EasyFill systeem is een innovatieve oplossing van Whirlpool om heel eenvoudig zelfs grote flessen te vullen met de waterdispenser op de koelkast. Dankzij een praktisch pushpush systeem haalt u een extra vulkraantje uit de behuizing.
EasyLink
Met EasyLink kunt u meerdere apparaten bedienen met één afstandsbediening. Easylink maakt gebruik van het HDMI CEC-industriestandaardprotocol om functionaliteit tussen apparaten te delen via de HDMI-kabel. Met één druk op de knop kunt u alle aangesloten HDMI CEC-apparatuur gelijktijdig bedienen. Functies zoals stand-by en afspelen kunnen nu moeiteloos worden geactiveerd.
EasyLock-sluiting
Dankzij deze deursluiting op de Bosch vaatwassers, sluiten de deur uiterst comfortabel, nagenoeg zonder druk.
Easytronic
Het Easytronic-systeem verbreedt de temperatuurmogelijkheden van een oven. Dankzij de precieze elektronische temperatuurregeling heeft u de keuze uit een groot aantal functies: ontdooien, deeg laten rijzen, warmhouden, Gratin Plus en zelfs speciale functies voor het bakken van brood en pizza's. En wat dacht u van de Booster-functie, die uw oven voorverwarmt tot 200°C in amper 6 minuten!
EasyTune
Ook:ACI (Automatic Channel Installation). Door Philips ontwikkelde techniek voor snelle, automatische installatie van televisiezenders in de volgorde van het mozaiekscherm van het kabelnet.
EAX
Environmental Audio Extensions. Ontwikkeld door Creative en vooral gebruikt in games. Standaard in surround-geluid.
Eco ball Systeem
Systeem dat ervoor zorgt dat bij Whirlpool wasmachines geen korreltje wasmiddel ontsnapt.
ECO braden
Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau. De functie is ook geschikt voor gratineren en kort bakken.
ECO stomen
Dankzij ECO-functies kunt u het energieverbruik tijdens het koken optimaliseren. Bij deze functie wordt energie bespaard door het gebruik van restwarmte en uitschakeling van ovenverlichting.
Eco timer
Al voor afloop van de ingestelde kooktijd, schakelt de kookzone zichzelf uit. Op deze manier wordt de restwarmte optimaal benut. Dit is niet alleen praktisch maar bespaart ook energie.
Economic-systeem
Dit systeem is te vinden op de diepvriezers met versterkte isolatie en een efficiënt uitgedacht koudecircuit voor een minimaal energieverbruik en verhoogde veiligheid (langere bewaartijd ingeval van stroomonderbreking). Bij dit systeem werd de isolatie nog versterkt, wat een positieve invloed heeft op de beveiliging en het verbruik.
EDGE
Enhanced Data rates for Global Evolution. Standaard voor de radio-interface voor onder andere GSM. EDGE maakt hoge datasnelheden mogelijk in bestaande GSM-netwerken door anders met beschikbare frequenties om te gaan. EDGE heeft een datasnelheid die zich tussen GPRS en UMTS bevindt.
Edge Enhancement
Bij het omzetten van film naar een digitaal formaat kunnen er verschillende problemen opduiken. Edge Enhancement is er één van. Door het toepassen van digitale filters om ruis of filmgrain weg te werken versterkt men in feite de randen rond objecten. Een persoon of auto kan dan in de film een soort lichte rand krijgen.
Edge LED
Bij deze achtergrondverlichtingstechniek voor lcd-televisies worden leds gebruikt die rondom het frame van de tv zijn bevestigd. Een speciaal lichtgeleidingssysteem zorgt voor de verdeling van het licht. Leds verbruiken minder energie dan het standaard backlight bij lcd-tv's.
EER
Energy Efficiency Ratio. Deze waarde geeft de verhouding weer tussen de koelcapaciteit en de aangesproken energie die nodig hebt op te koelen. Hoe hoger deze waarde, hoe energiezuiniger het aircotoestel koelt.
EES-systeem
De uitzonderlijke technologie van het door Bodart & Gonay ontwikkelde EES BI-FLUX opent nieuwe wegen voor decoratieprofessionals. Met het exclusieve systeem voor gasafvoer, de enige ter wereld en voor de hele wereld geoctrooieerd, zijn er geen beperkingen meer die gewoonlijk optreden bij de installatie van een gashaard.

Hiermee wordt namelijk de plaatsing van inbouwhaarden mogelijk zonder verticale afvoerpijp, wat tot heden geheel ondenkbaar was. Dit betekent ongetwijfeld een revolutie in de benadering van het design en de architecturale inrichting van het interieur.

Voortaan kunnen de pijpen over een afstand tot 50 meter horizontaal, naar beneden of in welke richting dan ook worden geplaatst! Alle configuraties zijn nu mogelijk in een huis of appartement. De schoonheid van de vlammen blijft even mooi als bij natuurlijke trek.

In 2012 is ook de ESS BI-FLUX verschenen met meer plaatsingsmogelijkheden. De naam ervan is toe te schrijven aan het feit dat het met dit toestel mogelijk is om de lucht- en rookstromen te scheiden, wat niet het geval is bij de conventionele EES.

Zijn voordelen zijn de volgende:

- mogelijkheid om de luchttoevoer aan te sluiten met een plastieke pijp, waardoor een kostvermindering Beperking van de rookafvoerkanalen tot een luchtdicht standard diameter van 80mm, waardoor een kostvermindering en een vergemakkelijkt installatie.

- de bi-flux vermenigvuldigt de installatie mogelijkheden en maakt het mogelijk om naar heel smalle rookkanalen over te schakelen…
EFM Plus (8:16) modulatie
Door Philips ontwikkelde technologie die het mogelijk maakt een volledige speelfilm vast te leggen op slechts één dvd-video disc.
EFR
Enhanced Full Rate. Verbetert de kwaliteit van het geluid bij mobiele telefonie.
Eindversterker
Levert het vermogen dat wordt doorgestuurd naar de luidsprekers. Er zijn verschillende soorten: mono-, stereo- en multichannel eindversterkers.
EISA Award
Prijs van de European Imaging and Sound Association
Electronic Program Guide
EPG. Een intelligente programmagids met een gemakkelijk te gebruiken menusysteem (niet beschikbaar op alle zenders).
Electronic Skip Protection (ESP)
Elektronische overslagbeveiliging. Geïntegreerde databit-opslagbuffer in draagbare cd-spelers die informatie met tweemaal de normale snelheid binnenkrijgt, maar met normale snelhied informatie doorstuurt naar de digitaal/analoog-omzetter. Dit voorkomt haperingen in de weergave door schokken en botsen.
Elektronische zuigkrachtregeling
De zuigkracht wordt traploos geregeld via een schuif of draaiknop op de stofzuiger.
EMS
Enhanced Messaging Service. Met dit systeem kunnen tekstberichten geformatteerd worden en plaatjes, melodietjes en geluid aan het SMS-bericht toegevoegd worden.
EnergyControl
Wanneer zich een stroomstoring voordoet wordt een akoestisch alarm geactiveerd.
EPG
Electronic Programma Guide. Programmagids die op het televisiescherm kan geraadpleegd worden.
EPS-uitrusting
Tot op de graad precieze temperatuurregeling met Fuzzy-Control, digitaal display, automatische temperatuurvoorstellen, automatische start, opwarmingscontrole met 11 standen, ultrasnel opwarmen met de snelle voorvermwarming, veiligheidsuitschakelijk, kinderbeveiligingstoets met vergrendeling van alle functies.
EQ7
Geïntegreerde 7-bandsequalizer voor 7 gedefinieerde kantelfrequenties van 62 Hz tot 16 kHz. EQ7 is uitgerust met zeven voorgedefinieerde instellingen zoals Xplod, vocal en jazz.
ES
Extremely high Standard. Productlijn van Sony HiFi die ontwikkeld werd voor audiofielen die enkel genoegen nemen met goede componenten en een voortreffelijke geluidsweergave. Zo zijn ES-componenten bijvoorbeeld voorzien van het frame-and-beam chassis.
ESA
Electronic Shock Absorption. Geïntegreerde opslagbuffer voor databits in draagbare Philips cd-spelers die onderbreking van de muziek door schudden of botsen voorkomt.
ESP
Staat voor zeer modern ovencomfort bij Bosch zoals bijvoorbeeld een eenvoudige bediening, professionele toebereiding en veilig gebruik.
Etagenfrost
Elk diepvriesvak heeft z'n eigen ingeschuimde verdamper, zodat er op alle niveaus kan ingevroren worden zonder de etenswaren te verplaatsen.
Ethernet
Protocol dat de verbinding tussen de computers in een LAN-netwerk bepaalt. Bestaat in verschillende varianten, waarbij de bandbreedte voor een onderscheid zorgt.
Express Play Start
Bij inschakeling van het systeem en het plaatsen van een disc verschijnt de eerste scene op het scherm binnen de vier seconden.
Extended Definition (ED) tweeter
De ED-technologie is gericht op het weergeven van het bereik en de helderheid van hedendaagse geluidsbronnen zoals SACD en Dolby Digital/DTS. Verwerkt in de Pascal speakers van Sony.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9