word fan

Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
2-/3-weg-luidsprekers
Via een frequentiescheider (High Pass, Low Pass) wordt de totale frequentieband over de afzonderlijke luidsprekerchassis verdeeld (subwoofer, bassen, midden- en hoge tonen).
2-tuner PAP
Je kan twee verschillende kanalen of bronnen tegelijk bekijken. Ook externe bronnen (DVD, video) kan je bekijken op elk van de twee schermen. De hoofdaudio is voor het linkerbeeld; subaudio voor het rechterbeeld via een hoofdtelefoon.
2.35:1
Beeld met een beeldverhouding van 2.35:1 of ongeveer 21:9. Dit is het beeldformaat waarin heel wat cinemafilms zijn opgenomen. Toon je zo'n film op je breedbeeldtv (via dvd of Blu-ray) dan krijg je onderaan en bovenaan zwarte balken te zien.
200Hz Motion Plus
De 200Hz Motion Plus zorgt voor vloeiende beelden door de verviervoudiging van de standaard framesnelheid (van 50 beelden per seconde naar 200). Bestaande beelden worden niet zomaar gekopieerd, maar op een intelligente manier berekend en toegevoegd.
24 Bit/96 kHz Audio D/A Converter
De Sony D/Aconverter converteert de signalen van DVD Video en CD-software (Lineair, PCM, 16, 20 of 24 bits kwantisatie, oversampling frequentie van 48 of 96 Khz). In het geval van 24 bits/96 Khz software, is het resulterende dynamische bereik en de geluidskwaiiteit vele malen beter dan dat van de conventionele CD; dus nog dichter bij de realiteit van het oorspronkelijke geluid.
24p
Speelfilms worden steeds opgenomen met een snelheid van 24 beelden per seconde (24p). Televisieprogramma’s en dvd’s spelen echter af met een snelheid van 25 beelden per seconde. Films die je dus ziet op televisie of op dvd worden dus zo’n 4 procent sneller afgespeeld. Stemmen en geluiden klinken hierdoor iets hoger. Door de 24p-ondersteuning (of 24Hz) op televisies en Blu-ray Discs wordt de film net zoals de regisseur bedoeld heeft weergegeven.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9