word fan

nieuws

Test: Philips ShoqBox Mini

De winkelrekken liggen de dag van vandaag vol met audiostreamers en dus wordt het steeds moeilijker voor fabrikanten om zich te onderscheiden. Met de ShoqBox Mini en zijn waterdicht ontwerp wil Philips het vooral robuuster aanpakken. Wij gingen aan de slag met het toestel.

I’d catch a grenade for you

Een audiostreamer kan zich op verschillende manieren onderscheiden van de concurrentie en het design is daar één van. Wanneer je de ShoqBox Mini uit de doos haalt, kan je je dan ook niet van de indruk ontdoen dat die enigszins op een handgranaat lijkt. De speaker is heel compact en past mooi in je hand.

Het toestel voelt ook bijzonder stevig aan en daar is een goede reden voor. De luidspreker zelf zit in een stevig omhulsel verpakt en is zelfs volledig waterdicht. Je kan het toestel dus perfect meenemen onder de douche of gebruiken in de badkamer. Heel handig voor de komende zomermaanden en aan het zwembad. Philips rustte het toestel zelfs uit met een ‘floating design’, wat ook betekent dat de ShoqBox Mini daadwerkelijk op water blijft drijven.

Het is duidelijk dat Philips zich hiermee op een actiever publiek richt dat zijn muziek overal wil meenemen. Een verhaal dat we regelmatig tegenkomen, maar door de fabrikant wel goed uitgewerkt. Het kan geen kwaad als je de speaker eens laat vallen (uiteraard wel van niet te hoog), er ergens mee tegenaan stoot of ermee in een vochtige omgeving komt. Meer kan je eigenlijk niet vragen.

Niet voor de purist

Wat we echter zo goed als elke keer zien bij dit type toestellen met een ruige behuizing, is dat de muziekkwaliteit hier onder komt te lijden. Helaas is dat ook bij de ShoqBox Mini het geval.Zoals zo vaak het geval is bij kleine luidsprekers zijn het vooral de bastonen die niet goed tot hun recht komen. Wanneer je het volume omhoog krikt, komt het geluid nogal snel schel en scherp over, dus als je een pool party wilt organiseren, raden we de speaker niet meteen aan.

Uiteraard mag je dat ook niet van het toestel verwachten, en de speaker richt zich natuurlijk ook helemaal niet op de audiopurist. Is het geluid dan goed genoeg voor gebruik onderweg, of gewoon als achtergrondmuziek? Ja, maar er zijn zeker ook betere alternatieven op de markt die misschien niet even robuust zijn, maar toch een zekere bescherming tegen schokken en water bieden. De ShoqBox Mini komt met een 1,6 inch speaker aangedreven door 2,8 Watt vermogen.

Gebruiksgemak

Uiteraard is de ShoqBox Mini uitgerust met Bluetooth en ook een Aux-ingang werd voorzien. Via een rubberen drukpaneel aan de zijkant kan je het toestel in- en uitschakelen en het volume wijzigen.

Een leuk extraatje is de mogelijkheid om via de speaker telefoonoproepen te beantwoorden dankzij de ingebouwde microfoon.Dankzij zijn compacte afmetingen kan je de streamer uiteraard ook heel gemakkelijk met je meenemen. Het toestel past in elke rugzak of sporttas en ook in de meeste handtassen. De batterijduur is met zijn vijftal uur niet spectaculair, maar zal in de meeste situaties waarschijnlijk meer dan voldoende blijken. Onthoud: de ShoqBox Mini is vooral bedoeld voor de lichtere luisterbeurten tussen activiteiten door en niet als belangrijkste audiotoestel.

Conclusie

De ShoqBox Mini is waarschijnlijk de stevigste audiostreamer die onze redactie al onder handen nam en al zeker een van de meest compacte. Het waterdichte design is heel handig voor wie op zoek is naar een stevige luidspreker, maar verwacht zeker geen hoogstaande audiokwaliteit.

Helemaal logisch ook, want Philips plakt een wel heel sterk prijskaartje op zijn toestel en legt de ShoqBox Mini in de winkelrekken voor slechts 49,99 euro. Voor die prijs haal je dan ook een meer dan degelijk toestel in huis en, dankzij zijn robuuste ontwerp, ook daarbuiten.

PHILIPS  

Audiovision

Van Benedenlaan 4
2800 Mechelen

Tel : 015/ 71.05.05
info@audiovision.be

http://www.audiovision.be
Meer nieuwigheden:
PHILIPS
streaming audio
Gepubliceerd op : 7 mei 2015 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (9143)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (9143) order by a.datum_online desc, a.created desc

elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws

Audiovision

Met een persoonlijke benadering informeren en adviseren wij u graag over de verschillende produkten in ons gamma. Samen zorgen wij ervoor dat u steeds de juiste keuze maakt, met respect voor elk budget. Onze uitstekende dienst na verkoop staat garant voor een zorgenloze aankoop.

Toonaangevend en beeldvormend in HiFi, TV, home entertainment, telecom, multimedia & accessoires.

Audiovision is gelegen op de ring rond Mechelen vlakbij de Brusselpoort.
Audiovision
Van Benedenlaan 4
2800 Mechelen

Tel : 015/ 71.05.05
Fax : 015/ 71.06.06
info@audiovision.be

http://www.audiovision.be

laatste nieuws in audio / hifi

meer nieuws in audio / hifi
Lancering cuizine.be
  • Dual Focus Pickup
    Een nieuw ontwikkelde laser pickup met een speciale twin focus lens waarmee een zeer accurate aflezing van CD en DVD mogelijk is.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
NIEUWSBRIEF