word fan

nieuws

Acer breidt assortiment draagbare computers uit

Met de V3-, V5- en de Timeline Ultra M3-series lanceert Acer drie nieuwe Aspire-computerlijnen. Met die laatste heeft het bedrijf bovendien een primeur in handen.

De Aspire Timeline Ultra M3 is immers de eerste ultrabook die over een 15-inch scherm en een afzonderlijke grafische kaart en optisch station beschikt. Met een dikte van slechts 20 mm is deze Timeline-serie dunner, en bijgevolg ook lichter, dan zijn voorgangers. De M3-toestellen zijn uitgerust met een NVIDIA GeForce GT640M grafische kaart, die voor een snelle navigatie en multitasking moet zorgen. Bij dit apparaat is ook een Solid State Drive (SSD) voorzien, waardoor de computer vrijwel zonder vertraging kan worden opgestart: in slechts anderhalve seconde haal je de Ultra M3-lijn uit de slaapstand en binnen 2,5 seconden ben je verbonden met het internet.

De Aspire Timeline Ultra M3 beschikt ook over een optisch station, waarmee je DVD's kan afspelen. Het Dolby Home Theater v4 moet voor een goede geluidsweergave zorgen bij muziek, films en games. Een volle accu biedt een levensduur van acht uur. De Ultra M3-serie ligt deze maand nog in de winkels.

Met de V5-serie brengt Acer een ultrabook voor prijsbewuste gebruikers op de markt. Hoeveel het toestel zal kosten, werd weliswaar nog niet bekendgemaakt. Binnen de V5-lijn heb je keuze tussen verschillende schermformaten: 11.6-, 14- en 15.6-inch. Zoals het ultrabooks betaamt, hebben deze toestellen ook een dun design meegekregen, met een dikte van respectievelijk 15, 21 en 23 mm. Uiteraard zijn deze ultrabooks ook echte lichtgewichten: zo weegt het 15.6-inch model slechts 2,3 kg. De V5-serie over een Intel Core-processor en een NVIDIA GeForce GT Series grafische kaart voor continue multitasking. Door slim energiebeheer en een optimale indeling van de onderdelen moet de V5-lijn extra stil zijn en een pak minder warmte produceren. De V5 is leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2012.

Acer brengt ook een nieuwe notebooklijn uit met de V3-reeks. Deze is verkrijgbaar met drie verschillende schermgroottes van 14-, 15.5 en 17.3-inch. Ook deze toestellen zijn uitgerust met een Intel Core-processor en dezelfde grafische kaart als de V5-reeks. Het scherm beschikt over een Acer CineCrystal HD+-weergave en biedt een resolutie van 1600 x 900 pixels met led-achtergrondverlichting op het 17.3-inch scherm, Dolby Home Theater v4 en een Blu-ray lezer. Qua connectiviteit biedt de V3-serie een HDMI-poort, Bluetooth 4.0 en USB 3.0- en 2.0-poorten. De Aspire V3-serie is verkrijgbaar in de kleuren Midnight Black, Dawn Gold, Nightfall Gray en Thunderbolt Silver. Hoeveel al deze toestellen moeten kosten, werd nog niet bekendgemaakt.

Meer nieuwigheden:
ACER
laptop
Gepubliceerd op : 15 maart 2012 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
Lancering cuizine.be
  • Chipset
    Dit is een vast onderdeel van het moederbord en zorgt ervoor dat dataverkeer mogelijk is tussen de onderdelen van de computer. Een betere (lees: snellere) chipset zal de computer sneller laten werken.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Dossier: back to school
Het is bijna weer september en dus mogen scholieren en studenten stilaan weer aan de schoolbanken denken ...
meer dossiers
NIEUWSBRIEF