word fan

filmpje Prada ontwerpt chique LG-smartphone

Dankzij de unieke samenwerking tussen LG en modehuis Prada lanceren beide bedrijven een opvallende smartphone, die technisch vernuft moet combineren met een sterk gevoel voor stijl.
Beide bedrijven werkten eerder al samen aan twee smartphones, waarvan de laatste in 2008 verscheen. De Prada Phone by LG 3.0, zoals het nieuwste toestel heet, is de eerste die gebruikmaakt van het Android-besturingssysteem. Deze smartphone zal Android Gingerbread 2.3 meekrijgen, maar zal later geüpdatet kunnen worden naar de Ice Cream Sandwich-versie (4.0) van het systeem.

Het toestel brengt ook op het gebied van hardware enkele stevige verbeteringen in vergelijking met zijn voorgangers. Zo voorziet LG deze derde Prada Phone van een 4.3-inch aanraakscherm met 800 x 480-resolutie, een NOVA High Brightness Display voor extra heldere beelden, een 8 megapixel-camera voor mooie foto's en een degelijke 1.0 GHz dual core-processor. Verder heeft het toestel een intern geheugen van 8 GB, dat je met micro SD-kaartjes tot 32 GB kan uitbreiden, en kan je verbinding maken met het internet via WiFi of een HSPA/3G-netwerk.

Uiteraard drukte ook Prada stevig zijn stempel op deze smartphone. Zo heeft het toestel aan de achterzijde het typische Saffiano-patroon meegekregen, volledig afgewerkt in klassiek zwart en helemaal volgens het stijlvolle Prada-design. De Floating Mass Technology van LG zorgt er bovendien voor dat dit amper 8,5 mm dikke toestel nog dunner lijkt.

LG en Prada voorzien ook enkele handige accessoires voor het toestel, zoals een docking station om het toestel veilig in neer te zetten, een Bluetooth-headset en verschillende hoesjes in de typische Prada-stijl. Hoeveel deze smartphone moet kosten, is nog niet bekend. Het toestel staat gepland voor begin volgend jaar.
LG  
bekijk meer video's
Lancering cuizine.be