word fan

sectornieuws

Overname Wever & Ducré

Door de overname van verlichtingsgroep 2be Delighted staan 70 werknemers van het Roeselaarse bedrijf Wever & Ducré op straat. Slechts zeven jobs blijven behouden.


Overname Wever & Ducré
In juni van dit jaar zette de investeringsgroep KBC Private Equity, sinds 2007 hoofdaandeelhouder van de groep, de verlichtingsholding 2be Delighted te koop. De directie van 2be Delighted had eerder van de rechtbank van Koophandel in Kortrijk bescherming gekregen tegen de schuldeisers, maar KBC Private Equity kreeg het herstructureringsplan niet in orde en besloot de groep, waartoe de bedrijven Wever & Ducré, Dark en Limis behoren, te verkopen.

Door de verkoop komt Wever & Ducré, dat veertig arbeiders en zestig bedienden tewerkstelt, in handen van de groep XAL, die zeven bedienden van het bedrijf in dienst wil nemen. Mogelijk kunnen er nog vijf mensen aan de slag door de onderhandse verkoop van de profielafdeling, maar op dit moment dreigen zo'n 70 werknemers hun job te verliezen. Bij het bedrijf Dark, dat opnieuw in handen komt van de vorige eigenaar, behouden elf personeelsleden hun job.

Gepubliceerd op : 28 oktober 2011 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws
elektrozine.be
sectornieuws
elektrozine.be
Lancering cuizine.be
  • Halogeenlamp
    Gloeilamp met gloeidraad uit wolfraam in een gasvormige omgeving die een hoeveelheid halogeengas bevat. De lamp is bestand tegen hoge temperaturen. Kan goed gedimd worden.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Dossier: buitenverlichting
De zomer staat bijna voor de deur en dus zitten we maar wat graag buiten in de tuin of op het terras ...
  Dossier: Slimme led-lampen
Slimme led-lampen zijn ongelooflijk 'hot' en lijken een belangrijk deel van de smart home-omgeving te ...
  Dossier: Interieur 2014
Dit jaar mocht de Kortrijkse Xpo opnieuw zijn deuren openen voor de Biënnale Interieur. In dit dossier ...
meer dossiers
NIEUWSBRIEF