word fan

nieuws

Dossier: Batibouw 2015 : Hou je lucht schoon met Qbus en Duco

Hou je lucht schoon met Qbus en Duco

Smart home-fabrikant Qbus implementeert dit jaar een Duco-interface in zijn systeem, waardoor je meer controle hebt over diens ventilatiesysteem. Qbus komt ook met een weerstation op de proppen.

De voorbije jaren toonde Qbus al interesse in meer integratie van ventilatiesystemen van JAGA en Renson, en nu stelt het ook een samenwerking met Duco voor. Het Duco Comfort Plus en Ducotronic (Plus)-systeem kan nu dus via een Qbus-module aangestuurd worden.

Met zowel Duco Comfort Plus als Ducotronic (Plus) kan je een zonaal geregelde afvoer van vervuilde en/of luchtige vocht via een gepatenteerd kleppensysteem. Met de Qbus-sturing kan je de ventilatie sturen in functie van tijd, aanwezigheid en luchtkwaliteit. Je kan zo meerdere ventilatiesystemen gaan koppelen om zo grotere gebouwen te gaan ventileren.

Bovendien kan je via de Qbus Cloud waarden als CO2-gehalte, temperatuur en vochtigheid nagaan en kan je de ventilatie om het even waar en wanneer gaan aanpassen indien nodig. Op die manier bekom je voor elke zone de gewenste waarden zonder dat je daarvoor andere ruimtes moet gaan wijzigen. Bovendien kan je deze waarden ook in grafieken gaan zetten om deze op een visuele manier te gaan vergelijken met andere dagen, weken, maanden en jaren.

Weerstation

Qbus toonde op Batibouw niet enkel de Duco-integratie, maar introduceerde ook een weerstation, dat zal samenwerken met andere onderdelen van het smart home-systeem. Zo zal het weerstation bijvoorbeeld de lichtniveaus afzonderlijk in het oosten, zuiden en westen gaan meten en aan de hand van die waarden screens aan de verschillende zijden van het gebouw gaan aansturen.

Een windsensor zal er dan weer voor zorgen dat de zonnewering opgetrokken wordt als het te veel waait. Bij regen zal dan bijvoorbeeld het sproeisysteem automatisch uitgeschakeld worden.

Uitbreiding Qbus Cloud

Een trend die de laatste jaren grote vorderingen maakte, is de communicatie met jouw mobiele apparaten. Ook Qbus gaat mee met die trend en en komt met SMS- en e-maildiensten die je verwittigen als er iemand aan de deur belt of wanneer er toch beweging is in huis terwijl er eigenlijk niemand thuis is.

Meer nieuwigheden:
QBUS
domoticasysteem
domoticamodule
Dossier: Batibouw 2015 : Hou je lucht schoon met Qbus en Duco


Gepubliceerd op : 19 maart 2015 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Batibouw 2015

Het woon-, bouw- en verbouwwalhalla van ons land staat elk jaar garant voor heel wat nieuwe producten en opvallende trends. Wij bundelden het nieuws van op Batibouw voor je in een handig dossier.Dossier: Batibouw 2015select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=8950 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=8950 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
Lancering cuizine.be
NIEUWSBRIEF