word fan

nieuws

Met de tablet in bad

Met de Xperia Tablet Z brengt Sony een nieuwe tablet uit, de eerste binnen de Xperia-lijn. Het ultradunne design en waterdichte eigenschappen moeten het apparaat mobieler dan ooit maken.


Met de tablet in bad
Sony lijkt dit jaar een nieuwe wending te willen geven aan zijn Xperia-toestellen. Sinds het eind 2011 het mobiele segment volledig overnam van Ericsson, bracht het bedrijf al heel wat smartphones op de markt, de ene al met meer succes dan de andere. Dit jaar lanceerde Sony eerder al een echte topsmartphone met de Xperia Z. Nu richt het bedrijf zich op de tabletmarkt met de Xperia Tablet Z.

Dat de namen van de Xperia Z-smartphone en de nieuwe tablet zo op elkaar lijken, is geen toeval. Sony promoot de Xperia Tablet Z immers als ‘de grote broer’ van de telefoon. Net als de Xperia Z is de nieuwe tablet uitgerust met het OmniBalance-design dat gemakkelijker in de hand moet liggen. De tablet kreeg hetzelfde design mee als de smartphone en beschikt uiteraard ook over het Android-besturingssysteem.

En daar stopt de gelijkenis niet. Heel opvallend is het feit dat de Xperia Tablet Z net als de smartphone een IP57-waarde meekrijgt, wat inhoudt dat het toestel volledig waterdicht is tot op 1 meter diepte. Wil je je tablet in de keuken gebruiken of meenemen in bad, dan kan dat zonder problemen. Met een dikte van slechts 6,9 mm en gewicht van 495 gram is de Xperia Tablet Z bovendien de dunste 10-inch tablet die je vandaag op de markt vindt.

Dat 10.1-inch scherm bestaat uit een Full HD WUXGA Display, ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2. Het toestel is verder uitgerust met een 8-megapixel camera achteraan en een 2-megapixel variant aan de voorzijde. Ook qua geluid moet de Xperia Tablet Z degelijkheid uitstralen dankzij de S-Force Front Surround 3D in combinatie met de Clear Audio+-modus en twee geïmplementeerde speakers met vier ‘speakerkamers’ in de linker- en rechterhoek. De batterij krijgt een extra duwtje in de rug door de STAMINA-modus die de levensduur aanzienlijk moet verhogen. Onder de motorkap vind je de Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad core-processor, waardoor de Xperia Tablet Z de eerste tablet wordt die met deze processor is uitgerust.

Een van Sony’s codewoorden van 2013 wordt NFC. De fabrikant zal dit jaar heel wat apparaten met de communicatietechniek lanceren, waaronder de Xperia Tablet Z. Ook onder meer televisies, smartphones en muzieksystemen zullen met NFC uitgerust zijn, waardoor je in je woonkamer een uitgebreid Sony-ecosysteem kan creëren waarbij je via een simpele tik je bestanden zoals foto’s, muziek en filmpjes kan delen tussen verschillende apparaten.

De Xperia Tablet Z komt in het wit en in het zwart en zal verkrijgbaar zijn in 4G- of wifi-versie. Het toestel mag je ergens in het tweede kwartaal in de winkels verwachten. Prijsinformatie maakte Sony nog niet bekend.

Meer nieuwigheden:
SONY
tablet
Gepubliceerd op : 3 maart 2013 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=321 and a.id not in (7194)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=321 and a.id not in (7194) order by a.datum_online desc, a.created desc

elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws

laatste nieuws in computer

meer nieuws in computer
Lancering cuizine.be
  • Webcam
    Afkorting van webcamera. Met dit toestel kan je aan videoconferencing doen of korte filmpjes opnemen.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
NIEUWSBRIEF