word fan

nieuws

ATTB onthult cijfers en trends in verwarmingssector

De Associatie voor de Thermische Technieken van België (ATTB) stelt elk voorjaar de cijfers, trends en uitdagingen voor de verwarmingssector in ons land voor. Daaruit blijkt dat verwarmingketels en condenserende ketels het niet goed doen, maar dat de verkoop van onder meer warmtepompen nog steeds in de lift zit.


ATTB onthult cijfers en trends in verwarmingssector
De ATTB stelde namelijk in 2012 een daling vast in de verkoop van het aantal verwarmingsketels van -10%. Deze trend gaat echter samen met de gedaalde verkoop van condenserende ketels, die op dit moment 85% van de markt uitmaken. Deze cijfers zijn voornamelijk te verklaren door het wegvallen van het belastingsvoordeel voor energiebesparende investeringen eind 2011.

De verkoop van warmtepompen loopt echter nog steeds in stijgende lijn, zij het iets minder sterk dan voordien: daar waar in 2011 nog een stijging van 25% genoteerd werd, bedroeg die in 2011 nog 40%. ATTB merkte op dat de verwarmingssystemen met warmtepompen langzaam hun marktplaats veroveren met in 2012 een verkoop van zo’n 8500 stuks.

Warmtepompboilers maken nog steeds een sterke groei mee, met een verdubbeling in 2012 ten opzichte van het jaar voordien. Dat succes valt onder meer te verklaren door de gemakkelijke plaatsing van de boilers en het feit dat ze zich zowel voor de nieuwbouw- als voor de renovatiemarkt lenen.

Ook zonnecollectoren doen het volgens ATTB heel goed, met een stijging van 35% en dit ondanks het wegvallen van het fiscaal voordeel. Anderzijds werden wel de premies voor zonnecollectoren opgetrokken.

De ATTB verwacht de komende jaren enkele grote uitdagingen binnen de sector. Zo voorziet de vereniging een verstrenging van de Europese wetgeving rond het Ecolabel en Ecodesign. De organisatie voorspelt ook dat alle niet-condenserende ketels daardoor op termijn zullen verdwijnen en de condensatieketel alsnog de norm zal worden op de verwarmingsmarkt.

Gepubliceerd op : 22 februari 2013 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
Lancering cuizine.be
  • Condensor
    In de condensor van een airco wordt het gas omgezet in een vloeibaar koelmiddel doordat het de opgenomen warmte afstaat aan de buitenlucht.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Wat je nog niet wist over warmtepompen
Je weet al wat een warmtepomp is en hoe het werkt, maar voor je overgaat tot installatie heb je waarschijnlijk ...
  Premie bij installatie warmtepomp
Iedereen weet dat je voor sommige milieuvriendelijke verbouwingen en installaties een premie kunt krijgen ...
  Koelen met een wamtepomp
Niet veel mensen staan er bij stil, maar met een warmtepomp kan je je woning niet enkel verwarmen, maar ...
meer tips
NIEUWSBRIEF
Shop On Site