word fan

nieuws

Olympus gaat voor compact en robuust

Met nieuwe robuuste camera’s voor avonturiers en drie compactcamera’s gaat Olympus voor kleine toestellen. Dat klein echter ook groots kan zijn, bewijst de Stylus SH-50 met een wereldprimeur.

Olympus begint 2013 met de aankondiging van drie nieuwe compacte camera’s en evenveel robuuste toestellen voor wie graag de natuur in trekt.

Compactcamera’s
De Stylus SH-50 moet het nieuwe toptoestel binnen de Traveller-lijn worden. Dit 16-megapixel apparaat is uitgerust met de Hybrid 5-axis Movie IS-techniek, wat betekent dat het de eerste compactcamera ter wereld is die beschikt over een videostabilisering op vijf assen. Die zorgt ervoor dat je bij het filmen geen last hebt van wazige beelden. Die beelden leg je vast in Full HD-resolutie. Naast de videostabilisering op vijf assen voorziet de SH-50 ook in een fotostabilisering op drie assen. Deze techniek breidt de gekende horizontale en verticale stabilisatie uit met een compensatie voor circulaire bewegingen. Via de manuele modus kan je de opening en de belichting van je foto’s zelf regelen.

Binnen de nieuwe lijn compactcamera’s lanceert Olympus ook de SZ-16 en de SZ-15. Deze beschikken over de iHS-technologie, die een CMOS-sensor combineert met de TruePic VI-processor voor goede prestaties in omstandigheden met weinig licht en een snelle sluitertijd. Via i-Auto en de modus Nachtscène kan je snel de beste belichtingsopties selecteren. Al deze apparaten zijn uitgerust met een 24x optische zoom met een focalisatieberik van 25 mm tot 600 mm.

De SH-50 en de SZ-16 komen in zwart, zilver en wit. De SZ-15 verschijnt in zwart, zilver en rood. Deze drie toestellen mag je in maart in de winkelrekken verwachten.

Robuuste camera’s
Ben je avontuurlijk aangelegd, dan zal je zeker de voordelen van een robuuste camera inzien. Olympus lanceert ook in deze categorie drie nieuwe toestellen, waarvan de 12-megapixel TG-2 het nieuwe toptoestel moet worden. Die maakt het mogelijk om Full HD-filmpjes vast te leggen, biedt een brandpuntsafstand van f2.0 (25-100 mm), iHS-technologie met retrobelichte CMOS-sensor en TruePic VI-processor. De lensopening van dit toestel kan manueel geopend worden, zodat je zelf bepaalde effecten voor je foto’s kan kiezen. Voor dit toestel zijn een aantal accessoires beschikbaar, zoals een Fish Eye-convertor, een teleconvertor en een waterdichte body waardoor je tot 45 m diep foto’s kan nemen.

De TG-830 is dan weer waterdicht tot 10 m diepte, bestand tegen een gewicht van 100 kg, overleeft een valhoogte tot 2,1 meter en blijft zelfs bij -10°C werken. Met het apparaat leg je Full HD-filmpjes vast aan 30 of 60 beelden per seconde. De TG-830 stelt je bovendien in staat om te filmen in 120 i/s (HD) of 240 i/s om je beelden te vertragen naar slow motion. Met Multi-Recording kan je tegelijkertijd filmpjes en foto’s tegelijkertijd maken.

De TG-630 ten slotte, is als Tough-toestel bestand tegen schokken, water en koude en is ook uitgerust met de iHS-techniek met CMOS-sensor. Voor je Full HD-filmpjes kan je elf artistieke filters kiezen, om die dan via FlashAir zo om te zetten naar je sociale netwerken.

De TG-2 is nu verkrijgbaar in zwart en rood. Op de TG-830 (verkrijgbaar in zwart, rood, blauw en zilver) moet je wachten tot maart. De TG-630 vind je ook nu al in de winkels en is verkrijgbaar in zwart, rood, blauw en wit.

Stylus SH-50 < € 329,99
Stylus SZ-16 < € 249,99
Stylus SZ-15 < € 229,99
TG-2 < € 449,99
TG-830 < € 329,99
TG-630 < € 229,99
Meer nieuwigheden:
OLYMPUS
digitale fototoestellen
Gepubliceerd op : 11 februari 2013 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=920 and a.id not in (7158)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=920 and a.id not in (7158) order by a.datum_online desc, a.created desc

elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws

laatste nieuws in foto

meer nieuws in foto
Lancering cuizine.be
  • SmartMedia
    Iets oudere geheugenkaart, die meer dan waarschijnlijk zal opgevolgd worden door de XD-Picture Card.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
NIEUWSBRIEF