word fan

nieuws

Dossier: sport en gezondheid : Dossier sport en gezondheid: connecteer met je smartphone

Dossier sport en gezondheid: connecteer met je smartphone

De opkomst van smartphones heeft ook grote gevolgen gehad voor hoe wij sporten. Bijna elk toestel kan via Bluetooth of wifi met je smartphone verbonden worden om snel een overzicht van je prestaties te krijgen.

Uiteraard komen de meeste van deze toestellen ook met een eigen applicatie, waarop de gegevens van het bijhorende toestel opgeslagen worden. Hieronder bespreken we enkele opvallende apparaten die je helpen om je training op te starten, vol te houden en te analyseren.

Nike+ FuelBand
Je hoeft niet noodzakelijk te gaan sporten om een gezondere levensstijl aan te nemen. Ook gewoon elke dag de nodige beweging realiseren kan al een verschil maken. Met de Nike+ FuelBand kan je je dagelijkse bewegingen bijhouden: je kan zien hoeveel stappen je al gezet hebt, hoeveel calorieën je verbrand hebt en hoeveel ‘Nike Fuel’ je hebt verdiend. Het polsbandje stelt elke dag als doelstelling in hoeveel Nike Fuel je wil verdienen. Via een aantal gekleurde lampjes van rood naar groen kan je snel zien hoe dicht je bij die doelstelling zit. Via de iPhone-app kan je bovendien je prestaties bekijken en vergelijken met je vrienden. Het sociale aspect van het apparaat moet je extra motiveren om meer te bewegen en zo je vrienden te ‘verslaan’.

Adidas miCoach
De miCoach van Adidas helpt je bij het opstarten en het onderhouden van je sportactiviteiten. Het systeem registreert de gegevens van je trainingen en geeft je een persoonlijk advies voor een optimale trainingsopbouw. Uiteraard staat je hartslag hierbij centraal. MiCoach bestaat uit drie apparaten: de Stride Senor (stappensensor), een hartslagsensor en een Pacer. Die laatste meet de gelopen afstand, de verstreken tijd, je hartslag, pasfrequentie, snelheid en het aantal verbrande calorieën. De Pacer kan bovendien tot vijftien trainingsprogramma’s opslaan. MiCoach werkt uiteraard ook met een applicatie, waarop je je training on-the-go kan opvolgen en waarbij je auditieve feedback krijgt. De sterkte van miCoach ligt in de planning van je training en de gepersonaliseerde trainingsadviezen. Deze app is geschikt voor Android, iPhone en BlackBerry OS.

LARK Slaapsensor
Minstens even belangrijk als beweging en sporten is een goede nachtrust. De LARK moet je helpen om op een aangename manier je batterijen terug op te laden. Het systeem van LARK bestaat uit verschillende apparaten. De slaappatroonsensor registreert en verzamelt alle informatie over hoe goed je ‘s nachts slaapt. Het programma laat dan zien hoe lang het duurde vooraleer je in slaap viel, hoe vaak je wakker geworden bent, enzovoort. Het toestel maakt daarvoor gebruik van de technologie die al twintig jaar gebruikt wordt door slaaponderzoekers.

Via de Night Time-polsband maakt het toestel je zelfs door middel van trillingen wakker. Dit in plaats van een luid en plots alarm dat je uit je slaap rukt. Bovendien word ook enkel jij wakker van de trillingen en worden je partner en de andere gezinsleden niet gewekt. Natuurlijk ben je niets met al deze informatie als je je slaappatroon niet kan verbeteren. Daarom stelt LARK je in staat om via een persoonlijk online dashboard je slaapgegevens bij te houden en je aan te leren hoe je meer uit je slaap kan halen. De toestellen zijn via Bluetooth verbonden met je iPhone, en de bijgeleverde houder laad je je iPhone op terwijl je slaapt.

Amiigo Fitness Bracelet
Dit systeem lijkt een beetje op de FuelBand van Nike, maar heeft als voordeel dat het ook met Android-toestellen werkt. Dit toestel zal ook de verschillende sporten die je uitoefent herkennen. Amiigo kan namelijk bepalen of je aan het fietsen, lopen, zwemmen of fitnessen bent. De polsband kan meer dan honderd verschillende activiteiten herkennen en ze linken met physiologische informatie, zoals hartslag en zuurstofwaarden in het bloed. Uiteraard is het apparaat ook volledig waterdicht. Je kan via een app je oefeningen en activiteiten delen met je vrienden en punten verzamelen.

Withings Smart Body Analyzer
Je bent aan het sporten, je let op je voeding en je probeert voor een goede nachtrust te zorgen. Nu wil je natuurlijk ook resultaat zien op de weegschaal. Withings stelde onlangs een slimme weegschaal voor die niet enkel je gewicht meet, maar ook je hartslag bepaalt, je BMI en vetmassa berekent en zelfs de luchtkwaliteit aangeeft door onder meer de temperatuur en het CO2-gehalte te bepalen. Via wifi is de weegschaal verbonden met je iPhone, die de gegevens die het doorgestuurd krijgt omzet in handige grafieken, zodat je je vooruitgang visueel kan bekijken.

Via Position Control bepaalt het systeem de juiste houding om je gewicht te bepalen. De Smart Body Analyzer leert na een tijdje zelfs jouw persoonlijk gewicht te herkennen, waardoor automatisch de juiste instellingen geladen worden. Zo kan je met het hele gezin de weegschaal gebruiken, zonder je instellingen in het verkeerde account op te slaan.

Dossier: sport en gezondheid : Dossier sport en gezondheid: connecteer met je smartphone


Gepubliceerd op : 4 februari 2013 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: sport en gezondheid

Het nieuwe jaar is ondertussen al een maand ver, en het volhouden van die goede voornemens begint stilaan al een beetje moeilijker te worden. Was een van die goede voornemens om meer te gaan sporten en gezonder te gaan leven, dan bieden we je een extra stimulans in dit dossier. Hou onze website de komende dagen dus zeker in de gaten!Dossier: sport en gezondheidselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7127 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7127 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in body care

meer nieuws in body care
Lancering cuizine.be
  • IPL
    Als je geïnteresseerd bent in definitief ontharen dan is de IPL techniek misschien iets voor jou. Op basis van een zichtbare, hoogenergetische lichtflash wordt het haar in het haarzakje warm gemaakt om de hier aanwezige melanine...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
NIEUWSBRIEF