word fan

nieuws

Verscheidenheid troef bij nieuwigheden Nikon

Nikon breidt dit voorjaar zijn gamma uit met zowel compacte camera’s, superzoomtoestellen, nieuwe objectieven als robuuste outdoor-camera’s.

Op de echte toptoestellen wordt het nog even wachten, maar met het nieuwe gamma breidt Nikon alvast onder meer de Coolpix-lijn uit met enkele compacte camera’s.

Compacte camera’s
Met de S9500 en S5200 heeft Nikon twee compactcamera’s klaar. Beide modellen zijn uitgerust met een CMOS-beeldsensor met verlichting langs de achterzijde, vibratiereductie met lens-shift en functionaliteit voor Full HD-opnamen. Verder zijn ook wifi-functionaliteit, een 3-inch oled-scherm en gps-ondersteuning, waarmee je locatiegegevens aan je foto’s kan toevoegen, bij beide apparaten voorzien.

De 18-megapixel S9500 is uitgerust met een NIKKOR-objectief met 22x optische zoom en ED-glas en biedt een brandpuntbereik van 25-550 m, waardoor je die kan gebruiken voor zowel afstandsfoto’s als close-ups. Het S5200-model biedt 16-megapixels en 6x optische zoom.

Beide toestellen zullen eind februari verkrijgbaar zijn. De S5900 komt in zwart, zilver, rood en bruin. Bij de S5200 heb je keuze tussen rood en zwart.

Robuuste camera’s
Voor de avonturiers lanceert Nikon drie nieuwe modellen, waarvan de AW110 het meest op extreme omstandigheden gericht is. Dit toestel is uitgerust met een sterke body, is stofbestendig, overleeft een valhoogte van maximaal twee meter, waterbestendig tot 18 meter diep en kan temperaturen tot -10°C aan. De functie Actiecontrole stelt je in staat de camera-instellingen aan te passen door het toestel heen en weer te bewegen. Verder biedt de AW110 een 16-megapixel CMOS-sensor, een ISO-gevoeligheid tot 3200, speciale opnamestanden voor verschillende weertypes en Best Shot Selector, dat automatisch het beste beeld uit tien opeenvolgende opnames selecteert. Het toestel komt in vier kleuren (camouflage, blauw, zwart en oranje) en moet eind februari verkrijgbaar zijn.

De S31 wordt door Nikon vooruitgeschoven als gezinscamera: door de overzichtelijke menu’s en de grote knoppen kan hij door iedereen gebruikt worden. Bovendien is het toestel schobestendig tot een valhoogte van maximaal 1,2 meter, stofbestendig en waterbestendig tot op een diepte van 5 meter. Door de symmetrische vorm moet het toestel heel gemakkelijk in de hand liggen. Het toestel biedt verder een 10-megapixel sensor, 3x optische zoom, 2.7-inch led-scherm en HD-filmfunctie. Het toestel komt in geel, roze, blauw en wit en zou eind februari in de winkelrekken moeten liggen.

De L27 ten slotte moet een stevige opbouw koppelen aan gebruiksgemak. Het toestel is voorzien van intelligente automatische instelfuncties, waarbij de Eenvoudige autostand-functie de instellingen aanpast aan de lichtomstandigheden. Onder de motorkap vind je 5x optische zoom, HD-videofunctie en 2.7-inch led-scherm. De L27 komt in vijf kleuren: paars met line art, zwart, rood, zilver en wit. Verkrijgbaar eind februari.

Superzoomcamera’s
Met de P520 en L820 richt Nikon zich ook op de superzoomtoestellen. De P520 is daarbij het topmodel en biedt naast een 18-megapixel sensor, NIKKOR-objectief met 42x optische zoom en geavanceerde vibratiereductie met lens-shift, handmatige belichtingsstanden en Full HD-filmfunctie, geïntegreerde gps-functionaliteit en 8-inch kantelbaar lcd-scherm met 921 000 beeldpunten ook macro close-up, 3D-opnamestand, panoramafunctie, snelle continu-opnamen en meer. Dit toestel zal beschikbaar zijn in drie kleuren: donkerzilver, zwart en rood.

De L820 richt zich dan weer op een breder publiek, dat via de Eenvoudige autostand snel de juiste belichtingsopties wil selecteren. Deze camera krijgt een NIKKOR-objectief met 30x superzoom, een 16-megapixel beeldsensor, vier automatische functies om onscherpe foto’s te voorkomen, 3-inch led-scherm en Full HD-filmfunctie. Verkrijgbaar in paarszwart, blauw, rood en zwart. Beide toestellen mag je eind februari in de winkels verwachten.

Objectieven
Nikon breidt ook het gamma objectieven uit met een telelens en een groothoekzoomobjectief. Deze laatste, de AF-S NKKOR 18-35mm f/3.5-4.5G ED vormt een aanvulling op het FX-gamma van Nikon. De Silent Wave Mote zorgt voor een stille en snelle autofocus, terwijl het objectief een beeldhoek van maar liefst 100° biedt. De Nikon Super Integrated Coating gaat beeldschaduwcen en lensflare tegen, zelfs bij tegenlicht. Dit objectief is geschikt voor alle D-SLR-camera’s van Nikon, ook degene die niet over een ingebouwde autofocusmoter beschikken. De AF-S NIKKOR 18-35mm f3.5/4.5G EG wordt geleverd met een zonnekap en een zachte lenstas. Verkrijgbaar vanaf maart.

Het nieuwe topmodel wordt echter het AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR-objectief met AF-S Teleconverter TC80-1.25E ED. Dit is het eerste NIKKOR-objectief dat elektromagnetische diafragmaregeling en lenselementen van fluoriet gebruikt, samen met vibratiereductie en Nano Crystal Coat. Door de opbouw van magnesiumlegering is het toestel opvallend licht en het gebruik van fluorietelementen. Die laatste zorgen ook voor hoge overdrachtsnelheden en een beeldkwaliteit zonder storingen. De antireflectie-Nano Crystal Coat zorgt voor heldere beelden en minimale lichtvlekken en beeldschaduwen. De vibratiereductie zorgt voor een correctie die gelijk is aan een sluitertijd die ongeveer vier stops korter is. De bijgeleverde teleconverter maakt gebruik van ED-glas en corrigeert daarmee chromatische aberratie (kleurschifting) en is daarmee de eerste teleconverter die met deze techniek is uitgerust. De converter is niet apart verkrijgbaar. De telelens met converter mag je in april in de winkels verwachten.

S9500 < € 299
S5200 < € 179
AW110 < € 349
S31 < € 99
L27 < € 79
P520 < € 429
L820 < € 249
AF-S NKKOR 18-35mm f/3.5-4.5G ED < € 729
AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR < € 16 990
NIKON
Meer nieuwigheden:
digitale fototoestellen
lens
Gepubliceerd op : 1 februari 2013 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=920 and a.id not in (7131)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=920 and a.id not in (7131) order by a.datum_online desc, a.created desc

elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws
elektrozine.be
productnieuws

laatste nieuws in foto

meer nieuws in foto
Lancering cuizine.be
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
NIEUWSBRIEF