word fan

nieuws

Dossier Batibouw 2012: haarden en kachels : Largo+ haard maakt komaf met fijnstof

Largo+ haard maakt komaf met fijnstof

De nieuwe Largo+ haard van Flam is zuiniger en milieuvriendelijker dan zijn voorganger. Hij biedt een gepast antwoord op de discussie rond houthaarden en fijn stof: zelfs bij een erg laag vermogen blijft het hoog rendement overeind.


Largo+ haard maakt komaf met fijnstof
Het Limburgse Flam introduceerde al in 1992 de Multi-Turbo-technologie, die door een secundaire verbranding van de rookgassen een erg lage uitstoot en hoge rendementen van 83 à 84 % haalt.

Als je gaat vergelijken: met een oude kachel haal je slechts 50%, een open haard bengelt helemaal achterin het peloton met slechts 20%. Dat heeft kwalijke gevolgen zoals een lagere temperatuur van de vlam, een slechte verbranding met veel CO, en een grotere kans op schoorsteenbrand. In de Belgische woningen zouden nog zo’n 800.000 van die oudere kachels of haarden gebruikt worden.

De Largo+, die niet alleen geschikt is voor hout maar ook traditionele kolen, bruinkoolbriketten of industrieel antraciet, verfijnt verder deze MT-technologie. Zo is de MT+ fijner regelbaar: met andere woorden ook bij lagere vermogens is een hoog rendement gegarandeerd.

De Flam haarden voldoen trouwens nu al aan de Duitse DIN norm, die in Duitsland in 2015 van kracht wordt (Stufe 2) en in 2017 in België. Die bepaalt dat het rendement minstens 75% moet zijn, de CO-uitstoot maximaal 0,1% en de uitstoot van fijn stof maximum 0,04 g/m3 mag bedragen.

Dossier Batibouw 2012: haarden en kachels : Largo+ haard maakt komaf met fijnstof


Gepubliceerd op : 19 maart 2012 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Batibouw 2012: haarden en kachels

Gewoontegetrouw is Paleis 6 op Batibouw goed gevuld met allerlei aanbieders van kachels en haarden. In dit dossier een overzicht van de nieuwste modellen voor 2012.Dossier Batibouw 2012: haarden en kachelsnieuws
Lancering cuizine.be
  • Airwash glasbeluchting
    Het Dovre airwash-glasbeluchtingssysteem gebruikt een spoiler om de secundaire verbrandingslucht eerst langs het glas te laten stromen. Daardoor worden onverbrande rookgassen en condens van het glas weggehouden zodat het ...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
NIEUWSBRIEF
MAAK UW KEUZE IN VERWARMING :