word fan

varia

De James Dyson Award: iets voor jou?

Industriële ontwerpers mogen hun creatieve geesten de vrije loop laten, want de James Dyson Award wordt opnieuw op de wereld los gelaten.


De James Dyson Award: iets voor jou?
De James Dyson Award is een internationale award, die jonge designers wil aanzetten en inspireren tot het ontwikkelen van nieuwe, ingenieuze producten. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door de James Dyson Foundation, de liefdadigheidsinstelling van jawel, James Dyson, de uitvinder van de Dyson stofzuigers.

Waarom deze man zich het lot van jonge designers aantrekt, laten we hem zelf vertellen: "Dingen maken, gaat over problemen oplossen. Het is tijd om energie te steken in design en productontwikkeling, en in de generaties die onze toekomst zullen bepalen."

Vorig jaar gingen twee Britse studenten, Yusuf Muhammad en Paul Thomas van the Royal College of Art in Londen, met de internationale prijs aan de haal. Samen ontwikkelden ze een aanhechting voor in de keuken, die brand kan detecteren en blussen door een fijne waternevel te gaan verspreiden. Binnenkort zal dit product ook in de handel verkrijgbaar zijn, iets wat volgens de twee studenten niet mogelijk zou zijn geweest zonder de tussenkomst van de James Dyson Award.

De genomineerde van elk deelnemend land wordt in augustus bekend gemaakt. De internationale winnaar daarentegen zullen we op 5 oktober 2010 kennen. Die wint de grote prijs van 10,000 £, wat omgerekend op iets meer dan 11,000 € neerkomt, en ook de universiteit of het departement waar de winnende student toe behoort, krijgt dezelfde geldprijs toegekend.

Heb jij ook een idee dat de wereld van de productontwikkeling op zijn grondvesten kan doen daveren, en wil je kans maken op deze mooie geldprijs, schrijf je in dan zeker in op de website www.jamesdysonaward.org. Inschrijven kan nog tot 1 juli 2010. Veel succes!


Meer nieuwigheden:
vaatwasser inbouw
mobiele airco
barbecues elektrisch
babyflesverwarmers
blender
meer ...
Gepubliceerd op : 17 april 2010 Bron : © elektrozine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (4906)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_ez=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (4906) order by a.datum_online desc, a.created desc

elektrozine.be
varia
elektrozine.be

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
Lancering cuizine.be
  • Werkingsgraad
    Maatstaf voor de geluidsterkte van een luidspreker bij een input van 1 Watt, gemeten op één meter afstand (meeteenheid dB).
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
NIEUWSBRIEF
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :